HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Amikor hozzátartozónk, ismerősünk megkapja első hallókészülékét, egy új társat is kap a mindennapjaihoz. Az összeszokáshoz odafigyelés és türelem kell, az optimális működéshez és a kényelmes használathoz pedig be kell tartani néhány egyszerű szabályt. Mindez sokkal könnyebben megy, ha van valaki, aki támogat. 

 shutterstock_1169872627.jpg

Idősebb korban, főleg a kézben jelentkező ízületi fájdalmakkal az apró hallókészülékek használata és karbantartása nehézkes lehet. De nem segít az sem, ha a halláscsökkenéssel élő elfelejtkezik a hallókészülékről és nem teszi be a fülébe, esetleg fürdésnél nem veszi ki azt, vagy nem gondoskodik időben a próbaelem beszerzéséről. 

5 pontban szedtük össze a legfontosabbakat, amivel segíthetünk a hallókészülék használatában. 

Ha nem használod, nem használ

A hallókészülék viselésének tényéhez hozzászokni sem könnyű és ez idősebb korban különösen igaz. Megvan már a napi rutin, közben könnyen elfelejthetnek apróbb lépéseket, így előfordulhat, hogy a reggeli tisztálkodáskor kivett hallókészülék az indulás előtt nem kerül be a fülbe. Segítség lehet, ha a bejárati ajtóra egy figyelmeztető feliratot, vagy ábrát helyezünk., aminek segítségével hamarabb rutinná válik a hallókészülék egész napos hordása.

Ne hagyjuk lemerülni!

A modern hallókészülékek hangjelzéssel hívják fel a figyelmet arra, ha lemerül bennük az elem. Ebben az esetben rövid időn belül szükségessé válik a csere. Megfelelő gombelemet a hallásközpontokban is beszerezhetünk, gondoskodjunk róla, hogy a hallókészüléket használónál mindig legyen csere elem, lehetőleg több szettben, több helyen tartva. Kérdezzünk rá, hogy mikor hallotta a készülék figyelmeztetését és rögzítsük, hogy mikor cseréltük az elemet, ezzel elkerülhetjük azt, hogy teljesen lemerüljön használat közben. 

shutterstock_1075846529.jpg

Türelemjáték a kezdetekben

A összeszokáshoz időre van szükség, ha valaki türelmetlen és nem tartja be a audiológus javaslatait, nem tudja kihozni a hallókészülékéből a maximumot. Az idősebb embereknek abban segíthetünk, hogy fokozatosan szokhassanak hozzá a hallókészülékhez és a próbahordás időszaka után kísérjük őket vissza a hallásközpontba a beállítások finomítására. 

Praktikus ajándékok

Óriási segítség lehet, ha az új hallókészülék mellé beszerzünk egy szárítót, ami egyben tartója is a készüléknek, így mindig megtalálja a használója és a szárazon tartásról sem feledkezik el. De ajándéknak is jó egy nagyobb gombos, világítással is kombinált telefon, vagy egy tévéhez használható fejhallgató. Ezek használata egyszerű, de érdemes először megmutatni a kezelésüket hogy a hallássérült hozzátartozónk később egyedül is boldoguljon vele. 

ajandekamplifon.jpg

Rendszeres kontroll

Az, hogy valaki már megszokta a hallókészülékeket és a használatával járó feladatokat, még nem jelenti azt, hogy nincs vele több dolga. A hallás évek múlásával folyamatosan változik, így fontos, hogy időről-időre a hallásközpont munkatársa felmérje a hallás aktuális állapotát, és ha szükséges, hozzáigazítsa a hallókészülékének beállítását is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr5114259891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása