HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Ha már eljutottunk odáig, hogy mindennapi társunk lett a hallókészülékünk, vigyáznunk is kell rá, hogy sokáig megfelelően támogassa a hallásunkat. Ennek része a megfelelő tisztítás is, ami ugyan nem bonyolult, de néhány részletre érdemes odafigyelni. 

shutterstock_283660544.jpg

A hallókészülék megfelelő működésének elengedhetetlen feltétele a rendszeres tisztítás. De nem csupán a készüléket, annak tartozékait is érdemes rendszeres időközönként átnézni és alaposan megtisztítani. Ehhez többféle módszert ajánlunk, amik közül mindenki megtalálhatja a neki legkényelmesebbet. De a rendszeres tisztítás nem csak a készüléknek fontos: ha nem tartjuk tisztán a hallókészüléket, esélyt adunk a bőrirritációnak, illetve a fülillesztékbe és a szellőzőfuratokba került fülváladék rontja a hallásunkat is. 

Talán mondani sem kell, de a legfontosabb az, hogy ne kerüljön folyadék a mikrofon vagy a hangszóró nyílásokba, hiszen ezzel komoly károkat okozhatunk a készülékünkbe. A tisztítás tehát nem a csap alá tartással kezdődik, van viszont ennél sokkal jobb megoldás is.

Tisztító kendő 

A legbiztonságosabb és legkönnyebb módon egy speciális kendővel tisztíthatjuk meg a hallókészüléket. Így biztosak lehetünk abban, hogy nem kerül oda folyadék, ahol annak nincs semmi keresnivalója. 

Ezek a kendők napi használatra is alkalmasak, ráadásul az alkatrészek sérülése és anyagkárosodás nélkül tudjuk tisztán tartani a készülékünket. Antibakteriális összetevőt is tartalmaz, hatékonyan távolítja el a fülváladékot is. 

A kendővel való tisztításhoz fül mögötti hallókészülék esetén először először húzzuk le az illeszték csövet a készülékről, ezt követően a kendővel töröljük át finoman, de alaposan a hallókészüléket. A használat után dobjuk ki, minden tisztításhoz új kendőt használjunk.

tisztito_kendo.jpg

Tisztító stift 

A hallókészülék tisztítására, síkosítására, fertőtlenítésére és a fülzsír feloldására tisztító stiftet is használhatunk. A stift speciálisan tervezett formájának köszönhetően valamennyi hallókészülék fajta tisztítására alkalmas, gyengéden, a mikrofon sérülésének veszélye nélkül tisztíthatjuk meg vele a készülék felületét. Az eljárás ugyanúgy indul, mint a kendő esetében: az tisztítást az illeszték cső eltávolításával kezdjük. Ezután nyomjuk meg a stiftet háromszor, majd dörzsöljük át a készüléket a habbal. Várjuk meg, amíg elpárolog és kész is vagyunk. 

tisztito_stick.jpg

A szárítás 

A hallókészülékünk szárítását naponta, a legpraktikusabban éjszaka érdemes elvégezni. Erre is több módszer van, száríthatjuk tégelyben, de használhatunk elektromos szárítót is erre a célra.

A hallókészülék szárítása tégelyben 

Ahhoz, hogy az elektromos alkatrészekben a nedvesség ne okozzon kárt, a készülékünket minden nap alaposan ki kell szárítani. Ehhez egy kapszulát kell becsukott állapotban a  tégelyben található kosárka alá helyezni, majd az hallókészüléket elem nélkül a tégelybe tenni.

szarito_kapszula.jpg

Gondosan csukjuk be, majd hagyjuk így száradni egész éjszakára. A szárító kapszula több alkalomra elég, cserélni akkor kell, ha a színe fehérre változott.

Szárítás elektromos dobozban 

Lehetőségünk van elektromos szárító vásárlására is, amely 10 perc előmelegítés után már használható is. A hallókészüléket elem nélkül, nyitott elemtartóval kell behelyezni a dobozba, majd  néhány órára, vagy akár egy egész éjszakára hagyjuk benne, hogy teljesen kiszáradjon. Kiszárítás után kivehetjük a dobozból, de használat előtt várjuk meg, hogy a hallókészülékünk testhőmérsékletre hűljön. Fontos, hogy az elektromos dobozt soha ne használjuk mosdó közelében és vigyázzunk, ne érje víz!

dry-dome_elektromos_szarito_es_tisztito_keszulek.jpg

Egy következő posztunkban végigvesszük azt is, hogy milyen módszerrel tisztíthatjuk a fülillesztékünket is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr9613924200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása