HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Bár már létezik elem nélküli hallókészülék is, a készülékek többségénél gombelem biztosítja a megfelelő működést. Ám ahhoz, hogy a hallókészülékünk a lehető legjobb hallásélményt nyújtsa, fontos az elemek szakszerű és körültekintő használata. 

shutterstock_223451776.jpg

Egy elem nem tart örökké, de ha odafigyelünk néhány dologra, biztosak lehetünk benne, hogy a gyártók által ígért időtartamig megbízhatóan ellátják a hallókészülékünket energiával. Így nem fordulhat elő az, hogy egy nem várt pillanatban meglep minket a merülő elem, vagy kikapcsol a készülékünk. Gyakran előfordul, hogy egy elem azért nem tart ki a gyártó által ígért időtartamig, mert nem szabályszerűen, az ajánlások szerint használjuk. 

Milyen elemre van szükség? 

A készülékek különböző méretű gombelemekkel működnek. A készülék használati utasításában megtaláljuk, illetve a vásárlásnál a hallásszakértő felhívja rá a figyelmünket, hogy a készülék tökéletes működéséhez melyik és milyen típusú elemre van szükség,. Bár sok féle gombelem létezik, fontos, hogy kizárólag az erre a célra gyártott, speciális hallókészülék elemet használjunk. 

Ezekre figyeljünk a vásárlásnál! 

Sokan nem tudják, de az elemeknek is van szavatossági ideje. Fontos, hogy vásárláskor mindig ellenőrizzük ezt a dátumot, amit a csomagoláson biztosan megtalálunk. Amennyiben a gyártó ezt mégsem tüntette fel, inkább keressünk másik, megbízhatóbb elemet.

Ha biztosra akarunk menni, elemet csak hallásközpontban vásároljunk, ahol kiváló minőségű, speciálisan hallókészülékek számára kínált Amplifon-Varta hallókészülék elemeket vásárolhatunk.   

shutterstock_128745548.jpg

Az elem behelyezése a készülékbe 

Az elemek tetején egy védőfóliát találunk, ami a hallókészülékbe helyezés előtt pár perccel szükséges eltávolítani. Itt egy apró légzőnyílás található, amin keresztül az elemben lévő cinket a levegő oxigénje rövid időn belül aktiválja és használhatóvá válik az elemünk. Ha ezt az időt nem várjuk ki és az elem vegyi  folyamata nem tud tökéletesen beindulni, akkor a hallókészülékkel megterheljük az elemet, így annak élettartama jelentősen csökkenni fog.

A használaton kívüli idő 

Éjszakára, zuhanyozás közben, vagy bármikor, amikor nem használjuk a hallókészüléket, kapcsoljuk ki és nyissuk ki az elemtartót. Így az elem nem működteti feleslegesen a készüléket, ami így nem fogyasztja, élettartama hosszabb lesz.

Fontos, hogy a nem használt elemek ne érjenek össze, mert az a lemerülésükhöz vezet. A legjobb, ha az elemeket az eredeti csomagolásukban tároljuk, száraz helyen. Ezeket az elemeket tilos hűtőszekrényben tárolni, mivel a hideg környezetben a higanyelemekkel ellentétben élettartamuk nem nő, hanem csökken.

Fontos a rendszeres csere 

Ezek az elemek egyszer használatosan, nem tölthetőek, így lemerülés után cserélni kell őket. A modern készülékek hangjelzéssel figyelmeztetnek a merülésről, ilyenkor ajánlott mihamarabb elvégezni a cserét. A használt elemekkel ne terheljük a környezetünket: gyűjtsük őket külön, majd dobjuk őket szelektív elemtartóba, vagy adjuk le a legközelebbi Amplifon Hallásközpontban. 

Láthatjuk, hogy az elemek helyes használata nem nehéz, viszont ha odafigyelünk néhány szabályra, azzal meghosszabíthatjuk a használatát. Aki viszont inkább mellőzné az elemeket, már kapható tölthető akkumulátorral ellátott hallókészülék is.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr5414115771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása