HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Egy probléma megelőzése mindig hatékonyabb, mint a kezelése, nincs ez másképp a hallókészülék meghibásodása esetén sem. Szakszerű termékek használatával és kis odafigyeléssel megelőzhetünk egy csomó kellemetlenséget és meghosszabbíthatjuk a hallókészülékünk élettartamát is.

tisztitoamplifon.jpg

Túl vagyunk a hallásvizsgálaton, a hallókészülék kiválasztásán, megvásárlásán és a próbahordáson, állandó társunk lett az eszköz. Az apróbb finomhangolások is megtörténtek, már csak élvezni kell a tiszta hallás örömét. Ebben az esetben, ha nincs panaszunk, ha megfelelően működik a készülékünk, akkor az évenkénti kontroll vizsgálaton kívül nem kell ellátogatnunk a hallásközpontba. Hogy ez így is maradjon, ápoljuk, tisztítsuk a készülékünket megfelelően, így megelőzve az ebből eredő meghibásodásokat. 

Nem mindegy, mivel

Az nyilvánvaló, hogy mivel a hallókészüléket nem érheti víz, a tisztítása alatt nem a csap alatt öblögetést kell érteni. A finom, érzékeny műszerhez speciális szereket kell használnunk, amik kíméletesen, de hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket. De mik ezek a szennyeződések? A kezünkről rákerülő szennyeződések és a por mellett leginkább a fülillesztékbe és a szellőzőfuratokba kerülő fülváladék okozhat problémát. Ennek a kíméletes eltávolításával nem csak a hallókészüléknek teszünk jót, de a fülünknek is: a szennyeződés bőrirritációt, gyulladásokat okozhat. 

shutterstock_206475910.jpg

A hallókészüléket több féle speciális, erre a célra kínált termékkel tisztíthatunk. Létezik kendő, ami antibakteriális hatású anyaggal van átitatva és a napi ápolásban is nagy segítséget nyújt. A stíft egy habot képez, ami megfelelően fertőtlenít, miközben alkalmas a fülzsír feloldására is. 

Szárítsuk is!

Az elektromos alkatrészekben nem csak a szennyeződések, de a nedvesség is kárt okozhat, ezért fontos hogy a tisztítás mellett a megfelelő szállításra is odafigyeljünk. Erre megfelelő lehet a szárító kapszula, amit a kivett hallókészülék mellé kell helyezni, de megoldás az ajándéknak is kiváló elektromos szárító is. 

A hallókészülék és az illesztékek tisztításáról itt és itt írtunk bővebben. A posztban szereplő  eszközöket az Amplifon hallásközpontokban tudja megvásárolni, ahol kollégáink szakszerű tanácsokkal is ellátják a hallókészülék tisztításáról és karbantartásáról.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr6514502468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása