HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A hallókészülék tisztítása után térjünk ki az illesztékek ápolására is. A fül mögötti hallókészülékeknél ugyanis nem elég a hallójáratban elhelyezett eszközről gondoskodnunk, a megfelelő működéshez az illesztékre is rendszeres figyelmet kell fordítanunk. 

shutterstock_429758611.jpg

Ezeken az illesztékeken nincsenek mechanikus alkatrészek, a készülékünk többi részétől külön is ápolhatjuk. Érdemes speciális eszközöket beszereznünk, mert a rendszeres és szakszerű tisztítással csökkenthetjük a bőrirritácó kialakulásának veszélyét, ráadásul az illesztékbe került váladék rontja a hallást is. 

Tisztítás 

Tisztító tégely és tisztító tabletta 

Ez a tabletta a hallókészülékek alapos és hatékony tisztítására lett kifejlesztve. Ennek használatához először húzzuk le az illeszték csövet a készülékről és vigyázzunk, hogy a hallókészüléket ne érje víz. Ezután nyissa a tisztító tégelyből vegyük ki a szűrőt, a tégely háromnegyedéig töltsük fel kézmeleg vízzel és tegyünk bele 1 db tablettát. Ha ezzel megvgagyunk, helyezzük az illesztéket a szűrőbe és rakjuk bele a tisztítófolyadékba. 20-30 perc áztatással eltávolíthatjuk a szennyeződéseket. Ha letelt a tisztítási idő, folyó víz alatt öblítsük le az illesztéket és töröljük szárazra egy tiszta kendővel. Végül egy kézi pumpa segítségével rövid, de erőteljes fújásokkal szárítsuk meg. 

Tisztító spray 

Ha gyors módszert keresünk, akkor tisztító spray-t használjunk a fülilleszték és a cső megtisztítására. Ez a speciális spray gyorsan és hatékonyan távolítja el a csőben lerakódott váladékot. A folyadékot a csőbe kell fecskendezni, a spray végén lévő kis kefe segítségével pedig fülillesztéket is alaposan megtisztíthatjuk. Ezután a kézi pumpával rövid, de erőteljes fújásokkal szárítsuk ki. Ha a fülillesztéken szellőzőfurat van, annak átjárhatóságára is oda kell figyelnünk.

shutterstock_630333221.jpg

Szárítás

Kézi pumpa 

Az illeszték csövének szárítására fejlesztették ki a könnyen és egyszerűen használható kézi pumpát. A pumpából kifújt levegő teljesen száraz és semleges, biztonsággal használható, nem tesz kárt az alkatrészekben és az akrilgyantára sem jelent veszélyt. A pumpa csúcsát helyezzük be a csőbe, és határozottan nyomjuk meg, hogy a a víz a nyomás hatására távozhasson a csőből. Ezt a szárítást hetente is elvégezhetjük.

Levegő spray 

Ezt az eszközt a  fülilleszték és az illeszték csövének szárítására használhatjuk, a kézi pumpához hasonlóan biztonságos és hatékony. Az eljárás itt is ugyanaz, mint a kézi pumpánál: rövid, de erőteljes fújásokkal megszárítjuk az illesztéket, amivel eltávolíthatjuk a megrekedt vizet is. 

Fontos, hogy rendszeresen és megfelelően ápoljuk a hallókészüléket és az illesztéket, de az sem árt, ha bizonyos időközönként egy hallásspecialista is megtisztítja az illesztéket egy speciális eljárással.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr1313991688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása