HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A tavalyi évben járta be a zenei világsajtót és a brit bulvárt a hír, hogy Noel Gallagher (47), az Oasis gitárosa és fő dalszerzője fülzúgástól szenved. Azóta kiderült, hogy Noel testvére, az énekes Liam (42) is hasonló cipőben jár, évek óta küzd a tinnitus-szal. Amikor Liam-et arról kérdezték, hogy hogyan vélekedik a fülzúgás problémáiról, egészen furcsa választ adott. Olyan tipikus, balhés liamgallagherest.

Amikor a The Sun érdeklődött, Liam a következőket válaszolta: "Kétségtelenül fülzúgásban szenvedek. Nem is valódi rocksztár az, akinek nincs ilyen problémája. Megtanultam együtt élni vele. Belenyugodtam. Megpróbálom túlharsogni. Büszke vagyok rá."

Azt mondja: "büszke". Liam, én kedvellek nagyon, tényleg, de nem hiszem, hogy komoly bajod lenne.

Az interjúban szó esik Noel fülzúgásáról is, de az elmúlt húsz év alatt a nyilvános testvéri civakodásokból, az arra kiéhezett brit bulvárnak bőséges témát szolgáltató testvérpár fiatalabb tagja csak a szokásos 'kit érdekel' típusú választ adta.

A manchester-i zenekar évekkel ezelőtt kettévált, 2009-ben Noel Gallagher úgy összeveszett testérével, hogy pár perccel egy párizsi koncertjük elkezdése előtt, 18 év után kivált az Oasis-ből. Noel jelenleg a szólópályáját egyengeti (Noel Gallagher's High Flying Birds - itt lehet belefülelni), míg Liam, és a maradék három Oasis tag Beady Eye néven már a második albumát adta ki. Tőlük nagy kedvencem a Flick of the Finger, amit pedig itt lehet meghallgatni.

Noel-and-Liam-Gallagher-a-002.jpg Noel és Liam Gallagher 2009-ben

A rockzenészek körében gyakori tünet a fülzúgás. Ha már a briteknél tartunk: Chris Martin, a Coldplay énekese, Pete Townshend, a The Who gitárosa, Phil Collins, Morrissey, Eric Clapton és Ozzy Osbourne is hasonló problémákkal küzd, mint a Gallagher fivérek.

Hogy az Oasis dalok előadása és hallgatása tinnitus-t okozna? Szinte teljesen kizárt. Csak a Wonderwall videoklipjét több, mint 97 millióan, az elmúlt 25 év első számú együtt éneklős dalát (neeem, nem az Egyszerű dalt), a Don't Look Back in Anger-t pedig 31 millióan látták. Tömeges bejelentésről mégsem érkeztek hírek. És hát magamon sem vettem észre semmilyen változást. Pedig én tényleg nagyon sok Oasis-t hallgatok.

Úgyhogy mindenki nyugodtan tekerje fel a hangerőt. A tinnitus (sajnos) ennél jóval összetettebb dolog.

 

>> Kapcsolódó cikkek:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr675805630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása