HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb előrejelzése szerint 2050-re 900 millió halláskárosult ember él majd a Földön. Ez hatalmas szám, főleg, ha megnézzük, jelenleg hány ember él kisebb-nagyobb halláscsökkenéssel. A felmérések szerint 5 évvel ezelőtt 360 millió ember szenvedett halláskárosodásban, ez a szám 2018-ra 466 millióra nőtt, ebből 34 millió fő gyermek.

shutterstock_184679528.jpg

Káros gyógyszerek

A betegségben szenvedők számának növekedése főképp a népesség elöregedésével magyarázható. De vannak olyan gyógyszerek, amelyek mellékhatásaként is jelentkezhet a halláskárosodás, de egyes betegségek szövődményeként is megjelenhet, ilyen a kanyaró, a mumpsz és a rubeola is.

A világunkban egyre növekvő zaj is rossz hatással van a hallásunkra. A forgalom, az építkezések, a gyárak zaja és a nem megfelelő munkahelyi zajvédelem is növeli a halláskárosodás kialakulásának veszélyét.

shutterstock_776067052.jpg

Minden tizedik embert érinthet

"Ha nem tesszük meg a szükséges lépéseket, 2050-re majdnem minden tizedik ember halláskárosodott lesz. Ez befolyásolhatja életüket, és jelentős költségekkel terhelheti az egészségügyi rendszert is" - nyilatkozta a kutatás vezetője. A megelőzés mellett fontos a tájékoztatás is: lehetőséget kell adni a hallásvizsgálatokra, a szakértő kezelésekre, illetve elérhetővé tenni a jó minőségű hallókészüléket.

shutterstock_1297159915.jpg

A megelőzés fontos!

A kutatások szerint a betegségek felénél megelőzhető lenne a halláskárosodás. Ehhez szükség lenne arra, hogy a gyermekeket beoltsák a hallást is veszélyeztető betegségek ellen, illetve a krónikus fülfertőzéseket megfelelően kikezeljék. A rendszeres szűrés és a fertőzések kockázatának csökkentésével megelőzhető lenne a hallás végleges károsodása is. Rendszeres hallásvizsgálattal és a megfelelő zajvédelemmel is sokat tehetünk a hallásunkért, és csökkenthetnénk a világ halláskárosodott betegeinek számát.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr1114880504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása