HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Az útipatika összeállításánál vannak alapvető gyógyszerek, melyek minden csomagban ott lapulnak: fájdalom- és lázcsillapítók, gyomorfertőtlenítők, ragtapaszok. Az egyéni érzékenységtől függően pedig bekerülhet a fülcsepp, a füldugó vagy akár a sóval töltött zokni is.Ismerős?

shutterstock_45698743.jpg

A hallójáratba több úton-módon kerülhetnek kórokozók, és akinek fájt már a füle, az tudja, milyen gyötrelmes úgy nyaralni, hogy közben hasogat a fülünk. Akit pedig eddig elkerült, az jól teszi, ha mindent elkövet, hogy megelőzze a gyötrelmeket. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni.

A víz

A nyaralás alatt jó esetben sok víz éri majd a fülünket. A hallójáratba kerülő víz önmagában nem okoz gondot, ám a medencék klóros vize kiszáradáshoz vezet, ami védtelenné teszi a füleket, de a homok és a kórokozók is bajt okozhatnak. Főleg igaz ez akkor, ha apró hámsérülések vannak a fülünkben.

shutterstock_695159758_2.jpg

A sérülések 

A sérüléseket általában mi magunk okozzuk, ráadásul úgy, hogy közben valójában jót akarunk: a fültisztítással. A fültisztító pálcikákról itt írtunk, az egyéb horrorisztikus tisztító eszközökről pedig itt olvashat. A lényeg, hogy NE nyúljunk semmivel a fülünkbe, a fülzsír jó, hiszen megvédi a hallójáratot. Ha viszont kipucoljuk onnan, akkor felsérthetjük és kiszáríthatjuk a fülünket, megfelelő környezetet kínálva a kórokozóknak és a következő napok fülfájásának.

Óvatosan a fejessel 

Vonzó lehet egy nagy ugrás a hűs habokba, ám a vízbe érkezés a dobhártyánkra is erős hatással lehet. Akár a beszakadással is számolni kell, így ha erős fájdalmat érzünk, vagy halláscsökkenést tapasztalunk egy magasabbról történő ugrás után, jól tesszük, ha mielőbb orvoshoz fordulunk.

shutterstock_247455619.jpg

A huzat 

Átmelegedett a kocsi és lehúztunk minden ablakot? Lehet, hogy a hőérzetünknek jót teszünk vele, de a fülünknek biztosan nem. Ha egy huzatos utazás után fülfájást tapasztalunk, érdemes nyálkahártya lohasztó orrcseppeket használnunk, vagy fülmelegítővel próbálkozni. De ha a fájdalom nem múlik, mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Használjunk füldugót! 

A speciális, úszásra kifejlesztett füldugók megvédik a hallójáratot a víztől és a kórokozóktól. A hallásközpontokban kapható eszköz mindenkinek ajánlott, akinek fontos a hallása egészsége, mivel egy nem kezelt, súlyosabb fülgyulladás esetén halláscsökkenéssel is számolni kell.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr6814869972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása