HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Azt már jól tudjuk, hogy a fényvédelem nemcsak a nyáron, nyaralás alatt, vagy a tengerparton fontos, de minden alkalommal érdemes magunkat bekenni, amikor napsütés éri a bőrünket. A legtöbben sportolás, városi séta, kertészkedés közben sem feledkezünk el a naptejről, ám még mindig van egy óriási hiba, amit gyakran elkövetünk. Testrészek, melyek kimaradnak a védelemből.

shutterstock_1308273448.jpg 

Bekented magad? Persze!

Tele van a net viccesnek szánt, ám valójában ijesztő képekkel arról, amikor emberek csak ímmel-ámmal kenik be magukat napkrémmel, amitől a védelemből kimaradt bőrfelületek pecsenyére sülnek, a védettek viszont fehérek maradnak. Nagy hiba ez is, viszont pontosan jól mutatja, hogy mi történik a bőrünkkel azokon a részeken, amiket kihagyunk. Ezért fontos, hogy alaposan kenjük el a krémet, ne csak éppenhogy kenjünk valahova valamit, amivel a lelkiismeretünket megnyugtatjuk, és kész is vagyunk.

Elhanyagolt testrészek

Vannak kisebb, kevésbé szem előtt lévő, vagy kényelemből kihagyott testrészek, amiket pontosan ugyanúgy érnek a káros sugarak, mint a vállunkat vagy a hátunkat. Amíg a karunkat jó vastagon bekenjük, más felületekre ritkán jut a napkrémből.

shutterstock_260914568.jpg

Ajkak

A napkrém íze nem tartozik a kedvencünk közé, de az ajak elég gyakori területe a bőrráknak, szóval érdemes túltenni magunkat ezen. Keressünk UV szűrős ajakírt, és használjuk rendszeresen, de ne felejtsük el evés és ivás után újra kenni magunkat.

Fül

A bőrdaganatok harmadik leggyakoribb területe a fül, ami nem véletlen, hiszen gyakran nem védjük semmivel a naptól. Fontos, hogy az érzékeny bőrű fülkagylót kalappal és fényvédő krémmel is óvjuk.

shutterstock_198673658.jpg

Szemhéj

A napkrém csíp és ragad, inkább nem közelítünk vele a szemünkhöz? Óriási hiba. A szem körüli vékony bőr érzékeny és finom, megérdemli a védelmet és a táplálást. De ne gyűrjük, azzal csak a ráncoknak teszünk jót, inkább óvatosan simogassuk körbe napkrémmel és vigyázzunk, hogy közben ne nyúljunk a szemünkbe. Az erős napon pedig, ha csak lehet, hordjunk jó minőségű napszemüveget.

Eldugott hajlatok

A hónaljunkat is éri a nap, ahogy a lábaink közötti részt vagy az egyéb hajlatokat is. Bár ezeket direkt nem napoztatjuk, a vízben, a parton száradás közben, vagy sportolás alatt ezeket a felületeket is érheti napfény. Jobban tesszük hát, ha egy porcikánkat sem hagyjuk ki a fényvédelemből.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr9414837910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása