HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A márciusi hallás világnapja alkalmából a az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO egy olyan ügyes telefonos alkalmazást fejlesztett, aminek segítségével kiderülhet, ha gond van a hallásunkkal. Az szakember által végzett alapos vizsgálatot nem pótolja, de rámutat arra, ha szükségünk van egy hallásvizsgálatra.

hearwho.jpg

Mindenkinek jól jöhet

Az applikáció főleg azoknak előnyös, akik munkájukból, vagy egyéb okból gyakran vannak kitéve magas zajnak, vagy akár csak gyakran hallgatnak hangos zenét, motoroznak, vagy edzőterembe járnak. Jól jön az idősebb, 60 feletti korosztálynak is és azoknak, akik olyan gyógyszert szednek, ami ártalmas lehet a hallásra.

Ha a hallásvesztés kezdeti tüneteit tapasztaljuk, azaz egyre hangosabban hallgatjuk a rádiót, a tévét, egyre hangosítjuk a telefont és a beszédértés is nehezedett, akkor töltsük le és teszteljük a hallásunkat. Ha pedig bebizonyosodik a halláscsökkenés, keressünk fel egy hallásközpontot, mert a korai felismerés eredményesebb kezelést biztosít.

Könnyű használat, pár perc

A hearWHO applikáció működése az ún. validált számjegy-zaj technológián alapszik. Miután letöltöttük a telefonukra, keressünk egy csendes, nyugodt helyet, ahol nem vesz körül sok zaj. Szükségünk lesz fülhallgatóra is. Ezután állítsuk be a személyes adatainkat és kezdődhet a teszt.

A pár perc alatt elvégezhető teszt során 23 hangot kell végighallgatnunk. Ezek 3-3 számot tartalmaznak, a háttérzaj pedig egyre hangosabb. Jelezni kell, hogy mely számokat hallottuk, a teszt végén pedig megkapjuk az eredményt. Érdemes rendszeresen elvégezni a tesztet, főleg ha nagyobb zajterhelésnek vagyunk kitéve, de érdekes lehet egy-egy hangos koncert után szembesülni azzal, mit okozunk a hallásunknak egy-egy hangosabb bulival.

Az app jelenleg ugyan csak angolul elérhető, de ha a számokat ismerjük, könnyedén elboldogulunk vele.

Fontos tudni, hogy az applikáció nem helyettesíti az audiológiai vizsgálatot, így ha a jó eredmény ellenére is úgy érezzük, hogy baj van a hallásunkkal, keressünk fel egy szakembert.

Google Play

App Store 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr6914812610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása