HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A hallókészülék viselésének megítélése sajnos még mindig nem tart ott, mint a szemüvegek esetében. Bár a helyzet javult, főleg a gyerekek, de akár felnőttek is szenvednek attól az érzéstől, hogy a hallókészülék viselése miatt megszólják, bántják, vagy a gyerekeknél leginkább cikizik őket. Pedig ez abszurd, ha a szemünk rossz, szemüveget viselünk, ha fáj a lábunk, akkor bottal vagy akár mankóval járunk. A hallókészülék viseléséről viszont még mindig sokan úgy gondolják, hogy az az öregség, a gyengeség jele. Pedig a halláscsökkenéshez nem kell idősnek sem lenni, gyengeségről meg pláne szó sincs akkor, ha valakinek szüksége van segítségre. 

hallokeszulekdekor.jpg

Amellett, hogy a mai modern hallókészülékek olyan diszkrétek, hogy már szinte láthatatlanok, vannak olyan darabok, amiket vétek lenne eltakarni a külvilág elől. Már mutattunk olyan készülékeket, amik ékszerként díszítik a viselőjüket, most pedig 3 olyan kreatív megoldást szednünk össze, amit gyerekek és felnőttek is egyaránt örömmel hordhatnak. 

Csillogó implantátumok

„Amikor kicsi voltam és a hallássérült gyerekek iskolájába jártam, észrevettem, hogy sok gyerek a haja mögé próbálja rejteni a hallókészülékét. Én azt szerettem volna, ha az én hallókészülékeim inkább ragyogjanak és díszesek legyenek, hogy büszke lehessek rájuk. A nővéreimmel együtt rajzoltam a terveket, édesanyám pedig segített abban, hogy ékszereket készítsünk a készülékekhez. Olyan szépek lettek, hogy más gyerekek és felnőttek is szerettek volna ilyet, ezért a szüleim segítségével elkezdtem a saját kis üzletemet.” 

Hayleigh Rachel Scott egy nagyon ügyes, lelkes kislány aki úgy érezte, hogy a hallókészülék nem hátrány, inkább egy lehetőség arra hogy szép ékszereket hordjon. A cochleáris implantátumokhoz több féle díszítést vásárolhatunk, de akár ötleteket is meríthetünk a kreatív kislány munkáiból. 

 

Ne csak szép legyen! 

Michelle Wright, a siketsége miatt hallókészüléket viselő 4 éves kislány anyukája kényszerűségből kezdett bele a díszek készítésébe. Az évek során gyakran fordult elő, hogy a kislány elhagyta, illetve nem tudta, hogy pontosan hová tette a készülékét, ami nagy kihívást jelentett nap mint nap a család számára. Egy kirándulás alkalmával el is vesztették az egyik készüléket, amit aztán csak másnap sikerült megtalálniuk.  Itt született meg a Bebop Shop ötlete. A különböző színekben, kedves formákkal készülő biztonsági pántok a ruha nyakához csíptetve őrzik a kis örökmozgók, de a feledékenyebb felnőttek hallókészülékeit is.

bebop.jpg 

Te is lehetsz szuperhős! 

Sarah Ivermee egy hallássérült kisfiú anyukája nem volt megelégedve a hallókészülék, illetve az implantátum színével. A kis, bézs eszközök után ugyan ár lehetett kapni egyszínű, színesebb darabokat is, a fia pedig örömmel viselte ezeket is, azt vette észre, hogy nem mindenki ilyen szerencsés. Gyakran találkozott olyan gyerekekkel, akik nem voltak boldogok a készüléküktől, ezért úgy gondolta, hogy ha feldíszítenék azokat néhány körömre szánt matricával, biztosan több örömet okozna a viselőjüknek. Egy ismerős kisiskolás lányán tesztelte az első darabot és a 9  éves kislány úgy örült neki, hogy nekiáll és kikisérletezni a módszert, amivel szép és egyszerű módon dekorálhatja a hallókészülékeket. Sokféle matrica, drágakő és dekorációs apróság kipróbálása és rengeteg próbaverzió után megszületett a Lugs.

 

37819591_1872131106177761_5298034032984981504_o.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr6514635404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása