HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A hallókészülékek többségénél gombelem biztosítja a működéshez szükséges energiát. Ezeknek az elemeknek a használata és cseréje sokaknak megterhelő lehet: az elemek aprók, a helyes használaton, cserén kívül a tárolásra is figyelni kell, és ha lemerülnek, szelektíven kell gyűjteni őket. Akinek mindez túl macerás, ma már választhat az apró akkumulátorral működő, tölthető készülékek közül is. 

elemnelkuli.jpg

A technológia fejlődésének köszönhetően a tölthető eszközök mérete egyre csak csökkent és csökkent, míg el nem elérkezett a hallókészülékekbe is megfelelő, apró akkumulátorok korszaka is. Egy elem sem tart örökké, ami adódhat a szakszerűtlen tárolásból, vagy a nem előírás szerinti használatból is. A tölthető készülékek esetében azonban jóval egyszerűbb a dolgunk. 

Nincs szükség cserére

Ugyan a hallókészülékek figyelmeztetik a viselőiket, ha merülőben van az elem, előfordulhat, hogy a túl sokáig halogatott elemcsere következtében ott állunk a használhatatlan hallókészülékkel, és nincs kéznél pótelem. Ha pedig mégis készültünk, és kéznél a csere, egy idősebb, rosszul látó, vagy izületi problémákkal élő embernek nem annyira könnyű a feladat. Erre is megoldás a praktikus, tölthető készülék, amit, akárcsak a mobiltelefonokat, bárhol tölthetünk, csak egy konnektorra van szükség hozzá. 

A környezet védelmében

De nem csak a hallókészülékkel élők számára jobb a tölthető megoldás, hanem a környezetnek is, sőt, annak csak igazán. Egy hallókészülékhez 5 év alatt átlagosan 250 darab elemet használnak el, ez mindkét fülre már 500 darab. És ez csak egyetlen ember 5 éve! 

phonak_toltheto.png

Az elemeket ráadásul szelektíven kell gyűjteni, ami sokaknak szintén nehézséget jelent, így gyakran kerülnek a lemerült elemek a háztartási szemétbe, ezzel nagy károkat okozva a környezetünknek. Ma már több hallókészülék gyártó cég is kínál elem nélküli, tölthető megoldást, nézzük, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha inkább egy akkumulátoros készüléket választanánk. 

A Phonak megoldása

A Phonak 2016 óta gyárt lítium akkumulátoros hallókészülékeket, melyek teljes töltéssel egy teljes napon át kiszolgálják viselőiket. Ezeket az eszközöket úgy fejlesztették, hogy 6 éven át folyamatosan használhassuk őket, anélkül, hogy az akkumulátor cseréjére szükség lenne. 

 

Mennyi idő alatt tölthető fel egy hallókészülék?

A készülék szupergyorsan tölthető: 15 perc töltéssel már több óra  működést nyerünk, a teljes 24 órás készenléthez pedig mindössze 2 óra töltésre van szükség. Tehát, ha el is felejtettük feltölteni egy teljes napos használatra, vagy sietnünk kell, de van a közelünkben egy konnektor, csak negyed órára van szükségünk ahhoz, hogy újra használhassuk a készülékünket. 

Mivel tölthetjük?

Hol van már az ormótlan, csúnya hallókészülékek kora? A legmodernebbek már nem csak a hallásunkat adják vissza, de dizájnosak is, és nincs másképp ez a tölthető készülékek töltőivel sem. Az otthoni töltőnk egyben szárító tégely és tartó is, utazáshoz pedig vihetünk magunkkal akár power bankot is - amivel akár menet közben is tölthetünk - de választhatjuk a mini töltőt is.

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr2614237759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása