HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Kiss Virág hallásspecialista audiogramról szóló cikkében már elmondta nekünk, hogy a hallásteszten azt mérik, hogy melyik az a leghalkabb hang, amelyet a vizsgálaton résztvevő személy még éppen képes meghallani. A hangerőt decibelben (dB) mérik, és a 0 dB jelképezi a tökéletes hallást. Lássuk, hogy a fokozatok szerint milyen típusai léteznek a halláskárosodásnak, és hogy bizonyos fokú hallásprobléma milyen hangokat tüntet el az életünkből. A halláscsökkenés mértékével azért is fontos tisztában lenni, mivel a különböző fajtájú hallókészülékeket különböző fokú halláspanaszokra optimalizálják.

Normál hallás

Enyhe halláskárosodás

madárcsiripelés.jpg

óra kattogás_2.jpg
0-20 dB 21-40 dB

képes meghallani a madárcsicsergést

képes meghallani az óra kattogását

 

Mérsékelt halláskárosodás

Mérsékelten súlyos halláskárosodás

beszélgetés.jpg

telefoncsörgés.jpg

41-55 dB 56-70 dB

nehezen hallja a mindennapi beszédet

nehezen hallja meg a telefoncsörgést

 

Súlyos halláskárosodás

Igen súlyos halláskárosodás

sziréna.jpg

motor.jpg
71-90 dB 91+ dB
 már csak a hangosabb zajokat, pl. a szirénát hallja meg

nehezen hallja meg akár egy bőgő motor hangját is

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr735644249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása