HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A beépített hallásjavító rendszer, azaz a cochleáris implantátum egy beültethető segédeszköz, ami súlyos halláscsökkenés és siketség esetén nyújt segítséget. Az implantátum ott jelent megoldást, ahol egy a hallókészülékkel nem lehet eredményt elérni. De ez az implantátum sem jelent azonnali megoldást, a hallókészülékhez hasonlóan sok munkára, gyakorlásra és terápiára van szükség. Ebben segít Európa első Cochlear Tudásközpontja. 

cochlear_tudaskozpont_1.jpg

2011 óta működik Budapesten Európa első Cochlear Tudásközpontja, ami óriási lehetőség és segítég az implantátummal élőknek, illetve azoknak, akiknek ez a műtét megoldást jelenthet. Itt egy helyen történik páciensek felkészítése a műtétre, illetve a megfelelő profi utókezelés is. 

Bátorítás és információk

A központban minden tájékoztatást és információt megkaphatunk e lehetőségekről:a cochleáris implantátumról, a Baha rendszerről, az akusztikus implantátumról. A szakemberek személyre szabott tanácsadást nyújtanak, ahol lehetőségünk van kérdezni, elmondani a félelmeinket, végigvenni lépésről lépésre a műtétet és a teendőnket. Megnyugtató, hogy van egy hely, ahol nem kell sietni, nem csak egy orvos néz ránk annyira, amennyire feltétlenül muszáj, de van idő arra is, hogy mindent alaposan átbeszéljünk. Szemléltető eszközök, videók, brosúrák és egyéb tájékoztató anyagokkal könnyítik meg a dolgunkat, hogy biztosan választ kaphassunk minden kérdésünkre. 

Találkozzunk más implantátummal élő személyekkel!

A központban ráadásul olyan találkozók szervezését is vállalják,  akik maguk is implantátumot viselnek, vagy implantos gyermekek szülei, hiszen ki tudná jobban, milyen egy implantátummal az élet, mint az, aki már túl van a műtéten? Itt tapasztalatokat cserélhetünk és akár a maradék félelmeinket is eloszlathatjuk, ha látjuk, hogy mi vár ránk a műtét után. 

Meglepő lehet, de bizonyos implantátum típusoknál próbahordásra is van lehetőség. A Baha rendszer működésének szemléltetésére az egyénileg programozott beszédprocesszort az érdeklődők akár otthonukban is tesztelhetik a műtétet megelőzően. 

A műtét után

A műtét után is aktív segítségek nyújt a központ, hiszen információt kaphatunk a legújabb elérhető eszközök megjelenéséről, működéséről, de kiegészítőket és alkatrészket is vásárolhatunk. A Tudásközpont egyben szervizközpont is: ha gondunk adódna a készülékkel, biztosak lehetünk benne hogy a meghibásodás esetén gyors és problémamentes segítséget nyújtanak a központ munkatársai. Sőt, cserekészülék biztosítására is van lehetőség. 

A készülékek beállítására is lehetőség nyílik: a cochleáris implantátumok és a Baha beszédprocesszorok programozását, finomhangolását előre egyeztetett időpontban, képzett szakemberek végzik.

A Tudásközpont együtt dolgozik Amplifon hallásközpontjaival, itt szűréseket is végeznek, ha szükséges: fül-orr-gégészeti vizsgálat, lég- és csontvezetéses hallásküszöb vizsgálat, beszédértés vizsgálat, Rinné- és Weber féle tesztek, tympanometria vizsgálatra is bejelentkezhetünk. 

Magyarország fül-orr-gégészeti és fej-nyaksebészeti klinikáival valamint a szülői egyesületekkel, implantátum-viselők egyesületeivel jó kapcsolatot ápolnak, ez lehetőséget nyújt arra, hogy a Cochlear Tudásközpontban átfogó képet kaphasson minden érdeklődő a magyarországi ellátásról - mind a készülékek, mind a műtéti folyamatok, mind az utógondozás területét érintve.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr4414437190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása