HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Amikor először kapunk és használunk hallókészüléket, még sok lehet bennünk a bizonytalanság és még több a használatával kapcsolatos kérdés. Hiszen ez egy nagy változás az életünkben, teljesen természetes, ha szükségünk van a segítségre.

shutterstock_1082782478.jpg

Egy hallókészülék épp olyan, mint amikor bármilyen egyéb, új elektronikus eszközt kezdünk el használni. Sok mindenben jobb és hasznosabb lehet, mint az előző, de szokatlan és ijesztő is egyben. Viszont ha kitapasztaltuk a használatát, mennyivel könnyebb lehet az életünk, nem igaz?

Főleg az idősebb korosztálynak okozhat szorongást egy új, modern készülék használata. Az apró hallókészülék még szokatlan, nem tudják pontosan, mi is vele a teendő, főleg ha nincs kéznél a szakember, hogy segítsen. Be van kapcsolva? Jó az elem? Lemerült, vagy inkább elromlott a készülékünk? Így kell ennek működnie? A következő 5 pontban összeszedtük, miket érdemes ellenőrizni, ha bizonytalanok vagyunk abban, hogy a hallókészülék valóban működik-e. 

1. Győződjön meg róla, hogy az elem ajtó teljesen be legyen zárva, így az elem biztosan a helyén lesz. 

2. Vegye ki a hallókészüléket a füléből, és tegye a tenyerébe. Zárja be az ujjait, a tenyerét helyezze a füle élé, majd az ujjait résnyire nyissa ki, így hallhatja a hallókészülékből érkező magas, sípoló hangokat. 

shutterstock_132411203.jpg

3. Ha a hallókészülékén több program van beállítva, nyomja meg a programválasztó gombot, vagy használja a távvezérlőt a programok megváltoztatásához, amíg a hallókészülék be van kapcsolva. Beállítástól függően a hallókészüléknek hangjelzést kell adnia a program váltásánál. 

4. Kapcsolja ki a hallókészülékét, majd állítsa be kényelmes hangerőre a televíziót vagy a rádiót. Ezután helyezze a fülébe a hallókészüléket, kapcsolja be és figyelje a hangot. Az ekkor hallott, hallókészülékkel felerősített hangot túl erősnek és zavarónak kell éreznie ahhoz képest, mintha a készülék használata nélkül hallaná. 

5. Kapcsolja ki és vissza a hallókészüléket, miközben a fülébe hagyja. Hallani kell a készülék indító hangját, ez zene vagy néhány szó is lehet. 

shutterstock_1073934512.jpg

Ha a fenti pontok ellenőrzése után is bizonytalan a készülék működésének helyességében, mindenképp forduljon az audiológusához, hogy ellenőrizhesse azt. És leginkább ne aggódjon: a hallókészülék rendszeres használatának köszönhetően idővel megszokja a viselését és már nem fog gondot okozni a a kezelése sem.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr6814369685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása