HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Ha halláscsökkenést tapasztalunk, a legjobb amit tehetünk, hogy azonnal szakemberhez fordulunk, ugyanis az időben kezelt problémákon sokkal könnyebben segíthet egy szakszerű hallókészülék, mintha sokáig húzzuk-halasztjuk a használatát. A fül-orr-gégészet kivizsgálás mellett egy hallásközpontot is felkereshetünk, ahol audiológus és orvos segítségét is kérhetjük a panaszaink kivizsgálásában. 

shutterstock_667507720.jpg

A hallásközpontokba online és telefonon is kérhetünk időpontot, de akár az utcáról beesve is megbeszélhetjük a vizsgálat időpontját. A saját időpont fontos, hiszen így biztosított a teljes körű és személyre szabott ellátás, mi se sajnáljuk rá az időt, ne siettessük az vizsgálatot és lehetőleg mi se késsük le a saját időpontunkat. 

A szakemberek szerint hallásvizsgálatra a reggeli órák a legalkalmasabbak, amikor még kipihentek vagyunk és a napi zajterhelésnek sem tettük ki füleinket. A regisztrációhoz személyigazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya szükséges, illetve ha már jártunk hallásvizsgálaton, vagy volt korábban probléma a fülünkkel, esetleg átestünk ezzel kapcsolatos műtéten, akkor a  leleteinket is vigyük magunkkal. A rendszeresen szedett gyógyszerek is befolyásolhatják a hallásunkat, ezért érdemes azokról is tájékoztatni a szakembereket. A hallásvizsgálat ingyenes, ennek költségeire nem kell előre készülnünk. 

Felkészül: a fül 

Azt, hogy a fülünkbe nem nyúlunk semmivel, nem kell külön mondani, és ez érvényes a fülvizsgálatra való készülődésünkre is. A rutinszerű tisztálkodás éppen elég, ha fülpucolóval esünk neki a fülünknek, a fülzsír beljebb tömködésével meg is hiúsíthatjuk a vizsgálatot. Ne aggódjunk a fülzsír miatt: a hallójáratot a hallásspecialista meg fogja vizsgálni az audiometriai vizsgálat előtt, és ha szükségesnek ítéli, a fülzsír eltávolítás fül-orr-gégész szakorvos fogja elvégezni, amely teljesen fájdalommentes. 

shutterstock_795152170.jpg

A hallásvizsgálat menete 

Érkezésünk után az hallásszakértő felveszi az anamnézist, azaz a kórelőzményt. Az egészségi állapotunkkal kapcsolatos kérdések célja, hogy minden olyan esemény kiderüljön, ami hatással lehet a hallásunk állapotára. Beavatkozások, szedett gyógyszerek, tünetek, a vizsgálatot végző szakembernek ezeket fontos tudni ahhoz, hogy a megfelelő ellátást biztosítani tudja. 

Ezek után következik a hallójárat ellenőrzése. Itt derül ki, hogy van e fülzsír, ami megakadályozza a hallásvizsgálatot, illetve sérült e a dobhártyánk. Ezek esetében fül-orr-gégész szakorvosi beavatkozásra van szükség, ami a hallásközpontokban el is végezhető.

shutterstock_80514523.jpg

Ekkor kezdődik a vizsgálat legizgalmasabb része. Egy speciális, hangszigetelt helységben többféle módon tesztelik a hallásunkat. A hallásküszöb vizsgálat, a beszédaudiometriai vizsgálat, a kellemetlenségi küszöbvizsgálat és az akusztikai impedancia-vizsgálat során a kamrában kényelmesen ülve, fülhallgatóval a fejünkön kell ülnünk és a hallásvizsgálatot végző specialista utasításai szerint visszaigazolnunk a hallott hangokat.  

A vizsgálat pontos menetéről és arról, hogy melyik teszt pontosan mit tud megállapítani, egy következő posztban számolunk be.

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr9713884262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása