HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A hallókészülék gondozása körültekintést igényel, hiszen hosszú távon akkor tudja a legjobb teljesítményét nyújtani, ha rendszeresen ápoljuk, és karbantartjuk. Érdemes néhány dologra odafigyelnünk annak érdekében, hogy készülékünk sérülések nélkül ússza meg a forró nyári napokat.

kanikula_hallokeszulek.jpg

A hallókészülék könnyen megsérülhet hő, nedvesség, por vagy egyéb szennyeződések hatására, ráadásul a nyári időszakban gyakran szélsőséges körülményeknek van kitéve. Gondoljunk csak bele, hogy mi történik akkor, amikor hosszú órákat töltünk egy klimatizált épületben, majd kilépünk onnan a tikkasztó nyári fülledt melegbe? Ilyenkor a páralecsapódás következtében nedvesség juthat a készülék belsejébe, melyet ha nem távolítunk el időben, kárt tesz benne. A nedvesség az egyik legnagyobb ellensége hallókészülékünknek, de kis odafigyeléssel elkerülhetjük a károsodást, lássuk, hogy mire kell odafigyelnünk:

  • Nyissuk ki az elemtartót éjszakára, hogy friss, száraz levegő járhassa át a készüléket
  • Amennyiben a nagy meleg következtében hajlamosak vagyunk izzadásra, vegyük ki időnként a hallókészüléket a fülünkből, és törölgessük meg.
  • Ha fül mögötti hallókészülékünk van, érdemes fontolóra vennünk egy elektromos szárító doboz beszerzését
  • Ne hagyjuk a hallókészüléket közvetlenül a tűző napon (például ne felejtsük olyan asztalon, ahová odasüt a nap)
  • Ne tároljuk a készüléket nagyon meleg helyeken, például kesztyűtartóban vagy a műszerfalon
  • A hallókészülék és a fülilleszték szárítására már olcsón beszerezhető, speciálisan erre kifejlesztett termékek kaphatóak a legtöbb hallásközpontban, ha nem ismerjük ezeket, érdemes betérnünk és érdeklődni ezekről. A hallókészülék és a fülilleszték szárításáról hamarosan bővebben is írunk a Hallásspecialista Blogon.

 

>> Kapcsolódó bejegyzések:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr486295954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása