HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Nem is gondolnánk, hogy milyen esetekben okozhat gondot a halláscsökkenéssel élőknek az, ha nem tudják megfelelően használni a telefont. Pedig vannak helyzetek, amikor nem csak egyszerűen bosszúságot jelent a kényelmetlen, vagy nehézkes használat, de komoly veszélybe is sodorhatja azt, akinek gondja van a hallásával.

kepernyofelvetel_433.png

Az ép hallásúaknak természetes, hogy ha bajba kerülnek, felhívják a 112-t, az európai segélyhívót. Itt elmondjuk a problémát és azt is, hogy hol vagyunk. A diszpécserek pedig a veszély jellegének megfelelően mentőt, rendőrt, vagy tűzoltót küldenek a helyszínre.

Hang helyett adatküldés

De mi történik akkor, ha egy nagyothalló, halláscsökkenéssel élő, vagy siket ember kerül bajba? Erre született egy remek megoldás, a 112 SOS Hallássérülteknek app. 

A SoleCall Kft. által fejlesztett alkalmazást 2018-ban mutatták be. Az applikáció célja, hogy a siketek és nagyothallók is kényelmesen, gyorsan és biztonsággal tudják jelezni, ha segítségre van szükségük. Azért, hogy az alkalmazás a lehető legcélravezetőbb legyen, a fejlesztésben részt vettek a SINOSZ, azaz a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének tagjai is. 

Könnyű használat

Az Android és iOS készülékre egyaránt letölthető applikáció könnyen érthető és egyszerűen használható. Ha vészhelyzet adódik, a vészjelzést SMS-ben lehet elküldeni a központi számra, ahol a diszpécserek ugyanúgy fogadják és kezelik azt, mint a befutó hanghívásokat.  

Ha már telepítettük az alkalmazást, elfogadtuk a felhasználói feltételek és kitöltöttük az adatainkkal, veszély esetén csak pár kattintásra lesz szükség. Először válasszuk ki, melyik szervezet érintett: mentők, tűzoltók, vagy rendőrség. Ezek után válasszunk a felajánlott kategóriák közül, hogy hány személy érintett, ha szükséges adjunk meg egyéni információkat és már küldhetjük is a segélyhívó sms-t. Ha csak szemtanúk vagyunk, akkor a kezdésnél a szem ikont válasszuk. 

A sms-be tehát a következő adatok kerülnek bele: 

  • helymeghatározás (GNSS/GPS koordináta)
  • személy, küldő azonosítója
  • mi történt
  • hány érintett van
  • van-e életveszély 

Az időben érkezett segítség életet ment, ezért javasoljuk, hogy tájékoztassa halláscsökkenéssel élő, nagyothalló, siket ismerőseit az applikációra és javasolja a telepítését. További információkat és az applikáció kézikönyvét a SINOSZ oldalán találja.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr8614785274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása