HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Sárkány ellen sárkányfű, váll fölött átdobott só, kismacska szőre a párna alá. Amióta az ember problémákra keresi a megoldást, azóta léteznek hiedelmek és a hiedelmek óta a hiszékeny, kétségbeesett, bármit kipróbáló emberekre alapozó lelkiismeret nélküli, rosszindulatú átverések. Ezekre lehet legyinteni is, de valójában egy nagyon kártékony és aljas dologról van szó, főleg ha beteg embereket vezetnek meg és használnak ki, mit például ebben a csodaolajos hirdetésben.

shutterstock_554749171.jpg

Senki nem érdemli meg, hogy átverjék

Egyszer már találkoztunk hasonlóval, akarom mondani egy teljesen ugyanilyen termékkel. Hiszen lehet, hogy más a reklám, más az átverő, de hogy egyikkel sem tesz jót magának az, aki megveszi, az teljesen biztos.

“Lejárt a hallókészülékek kora! Egy magyar professzor korszakalkotó kúrája természetes módon adja vissza a hallást 28 nap alatt”

Na persze most is jöhet az, hogy aki egy ilyen mondat után tovább olvas, az meg is érdemli az átverést. Pedig nem, azért mert valaki elhiszi, amit mondanak neki, mert nem olyan tájékozott mint mi, még nem érdemli meg, hogy kicsalják a pénzét. Ha mi pontosan tudjuk, hogy a fenti állítás nem lehet igaz, akkor a felelősségünk erről mindenkit tájékoztatni és elmondani a hiszékenyebb ismerőseinknek, vagy az épp megrendelni készülő rokonunknak, hogy miért kidobott pénz egy ilyen csodaolaj beszerzése.

Miből látszik, hogy kamu?

De hogy miből látszik, hogy ez egy átverés és semmi alapja nincs az oldalon olvasható állításoknak?

  • A cikknek tűnő hirdetésnek már az urlj-le is legyen gyanús, hiszen a worldtriviacenter.com-on ezen kívül nem szerepel semmilyen tartalom.
  • Keressünk rá nevekre, képekre. Ez alapján gyorsan kiderül, hogy a fotókon nem valódi szakértők szerepelnek, hanem lopott stockfotókról van szó, a nevekre keresve pedig nem találunk semmit, ami hihetővé tenné az állításokat.
  • Keressünk rá a termék nevére és olvassunk el valódi fórumokon valódi véleményeket, hamar ki fog derülni, hogy csak pénzkidobás.
  • Kérjük ki valódi szakemberek véleményét. A körzeti orvosunk is tud ebben segíteni, de ha egy fül-orr-gégészt kérdezünk meg, ő biztos alaposan el fogja magyarázni, miért nem adható vissza a hallás egy olajjal.

Nem létező szakemberek

“Lehetséges, hogy az új hallásregeneráló módszer tönkre teszi a hallókészülékek piacát? A laringológia kiemelkedő szakértői szerint ez teljesen bizonyos.”

Vicces, hogy a laringológia, azaz a gégészet kiemelkedő szakértői nyilatkoznak a témában, de talán így komolyabban hangzik, mintha fül-orr-gégészről, vagy audiológusról beszélnénk? Ki tudja.

Többet árt, mint használ

Ez után egy több pontból álló listában felsorolják, hogy miért rossz egy hallókészülék, nézzük.

"A hallókészülék drága"

Valóban drágább, mint egy üvegcse olaj, viszont amíg ettől ki tudja mi történik (fülgyulladás, fertőzés), addig a hallókészülék valóban visszaadja a hallásunkat. Ráadásul a támogatásoknak és a részletfizetéseknek köszönhetően könnyíthetünk az anyagi terhen is.

"Szégyenkezés"

Nem csak az olaj káros, de már maga a reklám is. Amit a szakemberek és a hallókészülékesek nagy nehezen felépítenek, azt egy ilyen kijelentés képes azonnal lerombolni. Nem, a hallókészülék nem ciki, ahogy a szemüveg sem az. Nincs mit szégyellni annak, aki azzal él.

"Zavaró hangot ad"

A modern hallókészülékek nem sípolnak és gerjednek, a viseletük észrevehetetlen. Ha mégis hangot ad ki, az meghibásodás, amit a hallásközpontban orvosolni tudnak.

shutterstock_94008574.jpg

"Fertőzést okoz"

Megfelelő tisztálkodás, készülék tisztítás és ápolás mellett kutya bajunk sem lesz a hallókészüléktől.

"Csak használat közben javítja a hallást"

Na ez speciel igaz. Az olajat viszont lehet, hogy elég egyszer becseppenteni, hetekre begyullad tőle a fülünk és csak még rosszabbul fogunk hallani.

Ez tényleg ennyibe kerül?!

shutterstock_572718286.jpg

“A kúra Biostenix Sensi Oil New néven kapható elővételben. Maga a formula olajos állagú, és könnyedén a fülbe juttatható egy pipetta segítségével.”

Feláll a hátunkon a szőr, NE cseppentsünk a fülünkbe semmit ész nélkül! Az újabb stockfotós nem létező Mészáros József nem létező fülének  talán nem lett gondja tőle, de nekünk simán lehet. Szemcseppet használna, ha nem tudná mi van benne?

“A jó hír az, hogy a Biostenix Sensi Oil New a kedvezményklubban való részvételért ártámogatással kapható, -kal olcsóbban. A pénzügyi támogatás mindenkit megillet, aki elmúlt 1938 éves. A különleges ajánlat -ig érvényes. Az eredeti kúra csak a jelen oldalon keresztül szerezhető be.”

És ha itt elgondolkodunk, hogy mit is akarnak mondani, jön a végén az igazi meglepetés. Az olaj 33500 Ft helyett ma csak 20000 Ft! Ki ad ki ennyi pénzt valamire, amiről azt sem tudja, ki gyártott, milyen összetevőkből áll és még sosem hallott róla valódi véleményt?

Sajnos a válasz, hogy épp elegen ahhoz, hogy megérje reklámozni. Ezért fontos mindenkinek elmondani, idős ismerősöknek, halláscsökkent rokonoknak, akik félnek a hallókészüléktől: az orvosi vizsgálatot, a valódi szakértők tanácsait és a hallókészüléket nem tudja pótolni egy drága, semmi sem jó, veszélyes olajjal.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr9114389524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása