HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Gyengeségeinkkel, betegségeinkkel szembenézni sosem könnyű. Főleg igaz ez akkor, ha félünk a várható vizsgálattól, esetleg nem értjük azt és aggódunk, hogy kellemetlen helyzetbe kerülünk. Egy hallásvizsgálatban ugyan semmi fájdalmas, vagy ijesztő nincs, de a sok információ és újdonság rémisztő lehet, főleg egy idősebb beteg számára. 

shutterstock_1150312364.jpg

Segítsünk a bejelentkezésben

Mielőtt időpontot kér valaki egy hallásvizsgálatra, már valószínűleg egy ideje sejti, vagy akár tudja is, hogy a halláscsökkenés problémájától szenved. Egy ideje nem érti pontosan, mit mond a beszélgetőpartnere, a tévé, rádió hangereje is egyre nagyobb és telefonálás közben sem érti mindig tisztán a szavakat. Ez az a pont, ahol a legjobb, amit tehet, hogy bejelentkezik egy hallásközpontba. Ha tudjuk, hogy egy rokonunk, ismerősünk ilyen lépés előtt áll, de valami miatt mégis bizonytalan, ideje segítenünk. 

Az első lépést is nehéz lehet megtenni, ilyenkor jönnek jól a megbízható információk. A hallásvizsgálat menetéről mi is írtunk már, az Amplifon weboldalán is tájékozódhatnak róla, ezek ismeretében már talán annak is könnyebb időpontot kérni, aki fél az orvosi vizsgálatoktól.

Kézenfogva

A vizsgálat napján is támogassuk azt, aki bizonytalanabb, nehezebben érti meg, hogy mit kér tőle az audiológus és mi történik éppen. A hallásközpontokban kedves, türelmes szakemberek magyarázzák el a vizsgálat menetét és a kiértékelés során az eredményeket, de egy ismerős arc magunk mellett jól eshet ilyenkor. Áldozzunk rá időt és kísérjük el idősebb rokonainkat és ismerőseinket, biztos hálásak lesznek érte. 

shutterstock_1125141710.jpg

A hallásvizsgálat után következik a kiértékelés, ami során érthetően, ábrák segítségével magyarázza el az audiológus, hogy a vizsgálat milyen esetleges halláscsökkenésre mutatott rá, a sok adat és információ szintén ijesztő lehet és talán nem érthető mindenkinek elsőre. 

Ha a betegnek hallókészülékre lesz szüksége, segítsünk a döntésben! Az audiológus a halláscsökkenés fajtájának és mértékének megfelelő hallókészüléket fog javasolni, érdemes megfogadni a tanácsait. Segítsünk megérteni azt, hogy a hallókészülék nagyot javít majd a halláscsökkenéssel élő életminőségén, ezért ne féljen a használatától és bízzon a szakemberekben.

A készülékre is figyeljünk

A modern, digitális hallókészülékek sokféle beállítási lehetőségét is nehéz azonnal megérteni, ebben is támogassuk ismerősünket, rokonunkat. Nézzük át együtt a hallókészülék használati utasítását, ha pedig valamit nem értünk, nyugodtan tegyük fel kérdésünket a hallásközpont munkatársainak. 

shutterstock_761880529.jpg

A hallókészülék viseléséhez is hozzá kell szokni, nehéz megérteni, hogy idő kell a fülnek ahhoz, hogy igazodjon az új hallásélményhez. Biztassuk ismerősünket, segítsünk neki a próbahordás idején is, hogy végül ő is megtapasztalhassa azt, hogy megéri a türelem és a gyakorlás, és hogy a hallókészülék segítségével ismét teljes életet élhet majd.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr6214184883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása