HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Egy betegségére megoldást kereső embernek sok mindent el lehet adni és ezt sajnos azok is tudják, akiknek nem mások gyógyulása, hanem a saját meggazdagodásuk a legfontosabb. A hatékonynak hazudott, értékükön jóval magasabb áron kínált gyógyászati termékeknek hatalmas piaca van, ahol minden csoda értékű: a fogyasztó csepptől kezdve, a mágneses derékaljon és aura karkötőkön át a hallókészülékekig, mind elképesztő gyógyulást ígérnek. Aztán sajnos sok esetben jön a csalódás és a bosszantó felismerés, hogy minket bizony bepaliztak. 

shutterstock_680386483.jpg

Mindenki családjában, ismeretségi körében van általában egy idős rokon, vagy szomszéd, aki rendelt már hasonlót, esetleg termékbemutatón is járt, ahol végül rásóztak valami hihetetlen gyógyulással kecsegtető szerkezetet. Ott vannak például a masszázsfotelek, amiktől minden hátfájásnak és keringési bajnak örökre vége, vagy a fogyasztó övek, amiket még evés közben is hordhatunk, akkor is fogyasztanak. Érthető, ha sokan bedőlnek a jól csengő ígéreteknek és vásárlás előtt nem konzultálnak az orvosukkal, nem tájékozódnak a cégről, a hatóanyagokról, vagy a kínált eszközről. Ezeket aztán sokszor nem is használják, a kezdeti lelkesedés és az elvárt eredmény elmaradása miatt a csoda tablettákat kidobják, az eszközök meg - visszavételi lehetőség híján - csak porosodnak a dobozukban. A csalók viszont a bevételből kocsit cserélnek és tengerparti nyaralót vesznek, csak egy állandó marad: a betegségünk, amit orvos helyett az agyon reklámozott termékkel szerettünk volna kezelni. És így van ez akkor is, ha a hallásunk csökkenése a probléma, amire megoldást keresünk. 

A nem mindennapi csepp 

GARANTÁLT HATÁS! 4-szer jobban kezdesz hallani hallókészülék használata nélkül 1 hónap alatt! 

Egyszerű, hatásos üzenet, ki ne akarna 4x jobban hallani, mint eddig?! Már a 2x jobb hallás sem lenne rossz, de akkor már nem lehetne inkább 5x? A terméket kínáló oldal az erős kezdés után sem veszít a lelkesedéséből, jönnek a tapasztalatok. A 67 éves Erika nem hallotta a gyerekeit, a tévét is hangosítani kellett, de végül 1 hónap használat után eltűnt a problémája. Az 56 éves Borbála pedig egyenesen odáig jutott, hogy letette a hallókészüléket! 

kamu2.jpg

Az olaj reklámoldala, lopott képekkel és nem létező betegekkel

És hogy minek köszönhetik mindezt? Heti 2 cseppnek egy olajból, amely állítólag “nem mindennapi növényi kivonatokból” áll. A leírás szerint az a cél, hogy hallókészülék nélkül is meghalljuk a leghalkabb suttogást is, ami ezzel az olajjal elérhető. A biztonság kedvéért szerepel egy mondat a végén, ami felmenti a forgalmazót, de mire idáig jut egy hiszékeny, hallásromlással bajlódó, orvostól félő ember, már nem érdekli más, csak a csodálatos hatás. De mi az, amit biztosan nem talál az oldalon? Valódi leírásokat arról, mitől és hogyan csökkenhet a hallás. Valódi, szakértők által alátámasztott információkat a halláscsökkenés kezelésének lehetőségeiről. Valódi orvost és valódi betegeket. Tehát semmit, ami szakszerű és felelős lenne. Végül a fül-orr-gégész, vagy az ingyenes hallásvizsgálat helyett 20500 Ft-ért megrendel valamit, ami a legtöbb esetben teljesen hatástalan, sok akár még egy komoly gyulladást is előidézhet. (Erről bővebben írtunk a Ne csöpögtessünk semmit ész nélkül, orvosi tanács nélkül a fülünkbe! című bejegyzésünkben)

Ez a csepp tehát valóban nem mindennapi: egy különlegesen rizikós, kamu gyógymód egy olyan problémára, ami egyébként könnyen és biztonságosan orvosolható lenne. 

kamu1.jpg

 A hallássegítő reklámoldala, ismerős? 

A mindenkinek jó hallókészülék 

A reklám szerint létezik egy mindenki számára megfelelő, bármilyen sérülés esetén történt hallássérülésre és fülzúgásra teljes megoldást nyújtó készülék is. Ha ez így lenne, annak az orvosok örülnének a legjobban, de nem gyanús, hogy erről csak ők nem tudnak? A valóság ugyanis az, hogy a halláscsökkenést sok minden okozhatja, több probléma is állhat a háttérben, ezért a megoldás is sokféle lehet. A belső, vagy külső készülékek állíthatóak, pontosan azért, hogy az adott, egyéni problémára jelentsenek megoldást. Ráadásul gyanús lehet az is, hogy a csoda hallókészülék reklámoldalán pontosan ugyanazok a vélemények és nem létező személyek szerepelnek, mint amiket a cseppnél olvastunk. Most akkor mi oldotta meg a 67 éves Erika hallásromlását, a csodacsepp, vagy ez a csodakészülék? 

Olcsó megoldások Kínából 

A fenti hallókészülékek valószínűleg az óriási forgalmat bonyolító kínai online boltok egyikéből származhatnak. Az Aliexpress vagy a Wish tele vannak hasonló eszközökkel, fillérekért árult, mindent ígérő, fülbe helyezhető hallássegítőkkel. De hogy lehet egy ilyen bonyolult érzékszerv, mint a fül mindenkinél ugyanúgy problémás? Sehogy.  

kamu3.jpg

Ezek a készülékek sem megbízhatóak

Persze nagyon vonzó egy pár ezer forintért megrendelhető eszköz, de a visszaigazolások, vagy az interneten egy-két kereséssel megtalálható vélemények már mást mutatnak. Az átverős oldalakat lebuktató oldalon vagy egyéb vásárlói fórumokon biztosan találunk olyan negatív visszajelzéseket, amik bizonyítják: egy hallókészülék előzetes vizsgálat és szakértő orvos, vagy audiológus tanácsai nélkül nem lehet megfelelő. 

A neten rendelt eszközökkel szemben a halláscentrumokban, vagy orvosnál kapott készülék esetén lehetőség van próbahordásra is, ami fontos ahhoz, hogy a megfelelően behangolt eszköz a lehető legjobb hatékonysággal működjön. Ugyanez az interneten rendelhető termékekről nem mondható el, és sanszos, hogy a rossz minőségű készülékkel nem javítunk a hallásunkon, az egyéb cseppekkel pedig még ronthatunk is a fülproblémánkon.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr1513839112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.