HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Hallásproblémája van, és ezt be is ismeri. Rászánta magát, hogy megoldást keres. De mennyi az annyi? Sorozatunk előző részéből megtudhatta, hogy milyen esetekben vehetjük igénybe  az OEP támogatást, és ez a hozzájárulás mekkora könnyebbséget jelenthet számunkra. Most arról írunk, hogy hol érdemes vásárolni, milyen időközönként vehetjük igénybe a támogatást, és hogyan lehetséges az, hogy valaki 0 Ft-ért hallókészüléket vásárol?

hallokeszulek_ar_2.jpg

Hallókészülék olcsón. Hol vásároljak?

Sokan kérdezik tőlünk, hogy hol érdemes hallókészüléket vásárolni. Erre a lehető legjobb válasz az, hogy olyan hallásközpontban, ahol a lehető legjobb szolgáltatásban részesülhetünk. Ugyanis amennyiben OEP által támogatott hallókészüléket vásárolunk, mindenhol ugyanazt az összeget fizetjükAz OEP listáján szereplő termékek árát az OEP határozza meg, és ettől az ártól a forgalmazók nem térhetnek el. Tehát olyan nem fordulhat elő, hogy egy támogatott készüléket egyes helyeken olcsóbban, máshol drágábban kínálnak. Ezért is érdemes arra törekednünk, hogy olyan hallásközpontban vásároljunk, ahol a készülék mellé kiváló hallásspecialisták által végzett, teljes körű hallásvizsgálatot végeznek, és professzionális szolgáltatást nyújtanak. Hiszen a termék és az ár mindenhol ugyanaz, a szolgáltatás színvonalában azonban meglehetősen nagy különbségek vannak.

Kedvezményt csupán a teljes áron vásárolt, nem támogatott készülékek árából kaphatunk, ám ilyen esetben sem javasoljuk, hogy csupán az ár alapján döntsünk: hallókészülékünk csak akkor lesz igazán segítségünkre, ha az valóban alkalmas a hallásproblémánk korrigálására, és megfelelő módon van hallásunkhoz igazítva.

ID-100176426.jpg

Mit jelent a kihordási idő?

Az OEP a támogatást úgynevezett kihordási időre állapítja meg. Ez az időtartam a jelenlegi jogszabályok szerint 6 év. Ez azt jelenti, hogy 6 évente van lehetőségünk OEP támogatással új hallókészüléket vásárolni. Természetesen a jobb és bal fülére ez külön értendő, tehát például ha csak a bal fülén visel hallókészüléket, és jobb oldalon is halláscsökkenés tapasztalható, ettől függetlenül igénybe vehető a támogatás a jobb fülre is. Kivételt képeznek a kihordási idő alól azok az esetek, amikor valakinek oly mértékben romlik a hallása, hogy a jelenlegi készülékével az semmilyen beállítással sem korrigálható. Ilyenkor kivételes esetekben igényelhető újabb támogatott hallókészülék.

Hallókészülék ingyen a közgyógyellátás keretében

A társadalmi szolidaritás elve alapján lehetőség van arra, hogy bizonyos gyógyászati segédeszközökhöz, többek között a hallókészülékhez, ingyenesen juthassunk hozzá. Ehhez érvényes Közgyógyellátási Igazolvány szükséges, melynek keretében nem csupán a hallókészüléket, a későbbiekben (a kihordási időn belül) annak esetleges javítását is a társadalombiztosítás finanszírozza. A közgyógyellátás szociális alapon igényelhető, és a jogosultság megállapítására való kérelmet a lakóhelye szerinti illetékes jegyzőhöz kell benyújtani. Amennyiben érintett lehet, érdemes ellátogatnia háziorvosához, aki majd beutalja a szükséges vizsgálatokra, és segítséget nyújt ahhoz, hogy hol kell benyújtania a kérelmét.

 

>> Kapcsolódó cikkek:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr796210919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása