HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Halláscsökkenése miatt gondot okoznak az olyan mindennapi dolgok, mint a telefonálás vagy a reggeli ébredés? A hallásveszteséggel járó kellemetlenségeket áthidalhatja olyan „kütyük” segítségével, melyeket kifejezetten hallásproblémával élők számára fejlesztettek ki. Sorozatunk első részében azt mutatjuk be, hogyan ébredhet gondtalanul minden reggel kifejezetten hallásproblémával élők számára kifejlesztett ébresztőóra segítségével. ébredés.jpg

A technika mai fejlettségi szintjének köszönhetően a modern hallókészülékek rengeteget javítanak életminőségünkön. Bár a hallásélményünk rengeteget javulhat, azt tudnunk kell, hogy nem létezik olyan hallókészülék, mely száz százalékosan átveszi a hallásfunkció szerepét. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem küszöbölhetjük ki a hallásproblémánkkal járó apró és kevésbé apró kellemetlenségeket. Méltatlanul kevés szó esik ezekről a szuper szerkezetekről, pedig használatuk egyszerűen megtanulható, és elképesztően nagy segítségünkre lehetnek a hétköznapok során.

Gondtalan ébredés – ébresztőórák hallásproblémával élőknek

Lássuk be, a reggeli ébredés sokszor ép hallással sem megy egyszerűen, hiszen kivel nem fordult már elő, hogy átaludt egy fontos reggeli megbeszélést, vagy elkésett az iskolából, mert az igazak álmát aludta. Tökéletes hallással talán nem is hinnénk, hogy milyen nagy problémát okoz az ébredés a hallásproblémával élők számára. Pedig gondoljunk csak bele: ki az, aki éjszaka szemüveget hord? Ugyanez a helyzet a hallókészülékkel is, este letesszük, reggel felvesszük. Éppen ezért nincs a fülünkre illesztve abban az időpontban, amikor meg kéne hallanunk az ébresztőórát.

Sokan nem tudják, hogy léteznek kifejezetten halláscsökkenéssel élők számára kifejlesztett ébresztőórák. De mivel is tudnak ezzel többet, mint a hagyományos társaik? Ezek az ébresztőórák nem csupán erős hangjelzéssel, villanó fénnyel és rezgéssel is jelzik az előre beállított időpontot. Sőt, egy olyan rezgő szerkezettel vannak ellátva, mely párnánk alá helyezve hangok nélkül garantálja a reggeli ébredést.

ebresztoora.jpg

Ébresztőóra hallásproblémával élkőknek rezgő párnával

 

A hallásproblémával élők számára kifejlesztett ébresztőórákat több más hasznos készülékkel együtt hallásközpontokban tudja megvásárolni. Sorozatunk következő részében megtudhatja, hogy hogyan nézhet úgy televíziót, hogy ne zavarja azzal a környezetében élőket.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr206094652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása