HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A Cosinuss fülbe helyezhető készülékének segítségével mellkaspánt nélkül mérhetjük meg pulzusunkat, majd az adatokat akár okostelefonunkba is továbbíthatjuk. A következő modell, melyet 2014 végén szeretnének piacra dobni, már a véroxigén szintjét és testhőmérsékletet is méri majd. De ami a legérdekesebb: hallókészülékre hasonlító kialakítással rendelkezik. cosinuss2_1.jpg

(Fotó: Techworld.com)

Működése hasonló logikára épül, mint a kórházi ujjszenzoros vérnyomásmérő készülékek, optikai szenzor segítségével érzékeli a fülben található erek lüktetését. A mérési eredményeket Bluetooth LE vagy ANT+ segítségével könnyedén továbbíthatjuk számítógépünkre vagy akár okostelefonunkra is. A Micro USB nem csupán a számítógéphez való csatlakozásra szolgál, ezen keresztül tölthetjük fel a készülék akkumulátorát.

Greta Kreuzer, a Compass vezérigazgatója úgy gondolja, hogy nem kizárólag sportolók használják majd az újdonságot. Véleménye szerint akár vezetői tréningeken is alkalmazható lenne, a stressz szint mérésére. Terveik szerint még az idén piacra dobnák a terméket, természetesen a véroxigén szintmérő és a testhőmérő funkcióval ellátott továbbfejlesztett változatot.

cosinuss.jpg

(Fotó: Techworld.com)

A hwsw.hu így ír róla: „leginkább egy sportos hallókészülékhez hasonlít”. Érdekes ez a jellemzés, mert létezik sportos öltözet, sportos nadrág, sportos szoknya, sportos óra és sportos cipő is. Úgy látszik, hogy akad olyan az országban, aki szerint egy hallókészülék is lehet sportos. Elképzelhető-e vajon, hogy eljutunk majd egyszer oda, hogy a hallókészülék formájú kiegészítők természetessé válnak, és hallókészülékeket már senki sem akarja takargatni? Lesz belőle elegáns, sportos, hétköznapi, alkalmi, bulis és diszkrét. Mi nagyon várjuk már ezeket az időket.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr465860445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása