HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Jobb lett volna Eddie Vedder-ről értekezni, mert őt tényleg nagyon kedvelem. A Pearl Jam énekese hasonlóan sok energiát fordít karitatív szervezetek segítésére, mint Paul David Hewson, ismertebb nevén Bono, a U2 frontembere. Mindketten az igazság, és a jó ügyek elkötelezett harcosai. A srácok jó kapcsolatot ápolnak egymással, de nem mindig volt ez így. Kellett hozzá egy átbeszélgetett éjszaka, de természetesen vannak azért különbségek.

Eddie például nincs lefotózva az utóbbi évtizedek amerikai elnökeinek legjavával, ellentétben az ír énekessel. Viszont Mr. Vedder az ismert nevét nem egy hallókészülék üzletről kapta. Szemben Bono-val, aki igen. Bár többen esküsznek rá, hogy egy kutyaeledelről. Tudtad?

Bono and presidents.jpgHé, Bono...tudok egy jó szaxist/...tudok olajat olcsón/...tudok egy munkát avagy U2 helyett B4 - Bill, Bush, Barack & Bono

Ezt a bejegyzést tulajdonképpen Fazekas Richie barátomnak, kollégámnak kellene írnia. Ő nagyon kedveli a U2-t, én meg nagyon nem. Szerintem ő sokkal jobban megírná ezt. Pedig becsületemre legyen mondva, tényleg többször nekifutottam például a Joshua Tree-nek is, mert azt mondták (pontosabban Gabi te mondtad), hogy az a legjobb U2 album. És én elhittem neked. Ha ez a legjobb, milyen lehet a többi - gondoltam az A oldal vége felé magamban. Kilencven-valamennyi volt, és kazettás magnó. Akkoriban a U2-ról a WU2 sampon jutott eszembe, de nem tudom miért.

Azt meg már alig merem leírni, hogy ennek a bejegyzésnek a munkacíme a Bono és a vonó volt. Emiatt elnézést kérek minden érintettől. Sok barátom, ismerősöm szereti a U2-t, és mind kiváló ember. Elfogadom, hogy valószínűleg bennem van a hiba. Ennyien nem tévedhetnek...

Eddie és Bono.jpg Bono és Eddie Vedder - Friends will be Friends

Szóval mi ez a hallókészülék üzlet dolog?

Bono 1960-ban született Dublinban, és gyermekkorát is itt töltötte. Már nagyon fiatalon tagja lett egy utcai bandának, aminek Lypton Village volt a neve. A srácok egyfajta becenévadási bűvöletben éltek. Azt gondolták, hogy ezek a nevek jobban tükrözik a személyiségüket, mint a valódiak. Ezért Paul David Hewson - aki még ezen a néven lépett be a Lypton Village bandába - hamarosan egyfajta becenév evolúciós spirálba került. Érdekességképpen íme itt van - történeti sorrendben - a kis Paul, pre-Bono beceneveinek a listája:

Steinhegvanhuysenolegbangbangbang (nem is értem, hogy miért nem ezt használja már)

Huyseman

Houseman

Bon Murray

Hogy kreatív vagy sem, döntse el mindenki maga. Ennél a pontnál azonban névadó történetünk egy fontos mérföldkövéhez ért. Működött ugyanis egy hallásközpont Dublinban. A fiúk sokat jártak arra. A neve Bonavox Hearing Aids (Bonavox Hallókészülékek) volt. Most is az.

728px-Bonavoxshop.JPGBonavox hallókészülék üzlet, ahonnan Bono a becenevét kapta - 9 Earl Street North, Dublin

Innen jött az ötlet Gavin Friday-nek, az egyik barátnak és bandatagnak, hogy a Bonavox névből kiindulva a Bono Vox nevet adja Hewson-nak. Nyilván a Bono sokkal férfiasabb, mint a Bona... Az új névnek kezdetben egyáltalán nem örült a főhősünk. Egyszerűen nem tetszett neki. Aztán amikor megtudta, hogy a Bona Vox latinul jó hangot jelent, akkor megbarátkozott vele. Így lett Paul David Hewson-ból először

Bono Vox of O'Connell Street,

aztán

Bono Vox,

majd a Voxot elhagyva, csupán

Bono.

A ’70-es évek végétől használja, és a világ ma is így ismeri. A családja és a U2 tagjai is Bono-nak szólítják őt. Viszont a felesége egyszerűen csak B-nek hívja. Állítólag. Mondjuk tovább már nem nagyon lehet rövidíteni, így valószínűleg most már marad is B.

Bono, a világ egyik legismertebb és legkedveltebb popzenésze Írország legrégebbi hallókészülék forgalmazó üzletéről kapta a nevét. Döbbenet!

Gondoltad volna?

BonaVox.jpgA Bonavox második dublini hallókészülék üzletének megnyitó bulija a Sandyford Road-on - bárki felveheti Bono fejét

Ha valaki Dublinban jár, és U2 rajongó, érdemes felkeresnie a helyet (9 Earl Street North), és kattintania pár képet. A rajongók elképesztőek. Vannak emberek, akik például Londonban a Berwick Street úttestjén fotózkodnak csak azért, mert egy ottani kép szerepel az Oasis What's the Story Morning Glory albumán. Például én. Kult-tartalmát tekintve egy micro Abbey Road, zebra nélkül.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr185801808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása