HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

 

Az ingyenes hallásvizsgálattal kapcsolatban számtalan tévhit kering még napjainkban is. Ezekkel kapcsolatban a három legfontosabb kérdésre adunk megnyugtató választ. A lap alján pedig lehetőséget biztosítunk a vizsgálatokra történő online regisztráció elküldésére.

Mit jelent pontosan az, hogy ingyenes a hallásvizsgálat?

Ez azt jelenti, hogy a hallásvizsgálat Önnek valóban nem kerül egyetlen forintjába sem, azaz a vizsgálatot végző Amplifon Hallásközpontok a Társadalombiztosítási Pénztár felé sem számolnak el pontokat, és Önnek sem kell fizetnie érte.

Miért fontos regisztrálni?

Mert a hallásvizsgálatok előre egyeztetett időpontokban történnek. A várakozás elkerülése mellett fontos szakmai szempont, hogy minden egyes vizsgálaton résztvevő személy teljes körű, személyre szabott ellátást kapjon.

Mi történik a teljes körű hallásvizsgálaton?

A hallásvizsgálat folyamata 4 fő lépésből áll:

1. Az anamnézis felvétele - azaz az Ön egészségi állapotának kérdésekkel történő felmérése, aminek célja, hogy a hallásspecialista minden olyan korábbi egészségügyi eseményt figyelembe vehessen, ami hatással lehet hallásának aktuális állapotára.

Anamnézis.jpgAz anamnézis pontos felvétele fontos része a vizsgálatnak

2. A hallójárat ellenőrzése - amennyiben a dobhártya sérült, vagy a hallójáratban fülzsír található, a hallásvizsgálat nem kezdhető el. Mindkét eseteben fül-orr-gégész szakorvosi beavatkozásra van szükség.

3. A hallásküszöb vizsgálat - ezt a vizsgálatot egy az erre a célra kialakított, speciális, hangszigetelt helységben végzik a hallásspecialisták. A szűrés a szaknyelvben küszöb vizsgálatként definiált – úgynevezett légvezetéses és csontvezetéses - vizsgálatokkal indul. Ezek célja, hogy megtalálják azt a legkisebb intenzitású hangot, amelyet Ön már éppen meghall. Az eredményeket az úgynevezett audiogrammon rögzítik. A vizsgálat során regisztrált értékek alapján a hallásspecialista megállapítja, hogy van-e hallásvesztés. Ha van, akkor pedig milyen fokú és milyen típusú hallásvesztésről, vagyis a külső-, a közép- vagy a belső fül károsodásáról van-e szó.

Fülhallgató_2.jpg
A fülhallgatón keresztül érkező hangokat kell jelezni

 

4. A küszöb feletti vizsgálatok - A küszöb feletti vizsgálatok célja, hogy kiderüljön, hogy idegrendszeri elváltozás vagy hallószervi elváltozás áll-e a halláscsökkenés hátterében. Ezek között például jelezni kell, hogy melyek azok a legerősebb hangok, amiket a páciens még tolerál, mennyire hallja meg a beszédet, és mennyire sikerül megértenie azt.

Ha Ön úgy döntött, hogy kíváncsi hallásának aktuális állapotára, akkor erre a linkre kattintva regisztrálhat ingyenes vizsgálatra.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr765336424
süti beállítások módosítása