HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Közeledik a várva várt szabadság, végre utazunk! A bőröndök bepakolva, útlevél a zsebünkben, irány a nagyvilág. Érkezés után kipakolunk és megkezdődik a nyaralás, ami után kipihenve, kisimulva állhatunk vissza a munkába. Vagy karikás szemmel és kialvatlanul. A nyaralás alatt ugyanis sok apróság zavarhatja meg a pihenést, de ezekre fel lehet és fel is kell készülni. Mik a leggyakoribbak? 

shutterstock_255477700.jpg

Szomszéd eltérő bioritmussal

Ha kisgyerekkel utazunk és a közvetlen szomszédunkban fiatal társaság lakik, kevés az esély rá, hogy ne zavarjuk egymást. A gyerekek korán kelnek és hangosan, a fiatalok pedig sokáig ébren vannak és ha buli van, akármilyen visszafogott is, az éjszaka csendjében zavarni fogja azt, aki már aludni készült. Erre felkészülni szinte lehetetlen, viszont lehet jól és rosszul is kezelni. A lehető legrosszabb módszer, ha nem szólunk, csak tűrünk egészen addig, amíg a feszültségtől már csak egy sehová sem vezető konfliktusra vagyunk képesek. Jobb feltételezni, hogy a szomszédaink sem vademberek, hanem ugyanolyan pihenni vágyó párok, vagy családok, mint mi. Az első éjszaka előtt érdemes megbeszélni, hogy mire számíthatunk. És ha kölcsönösen mindent megteszünk a többiek érdekében, van esély a nyugalomra. Persze előfordulhat, hogy nem tudunk megegyezni, ilyenkor kérjük a szállás tulajdonosának segítségét, ha pedig semmi sem működik, a füldugó még mindig kéznél van. 

shutterstock_598463822.jpg

Zajos utcák

Ha városban van a szállásunk, ráadásul a belváros közelében, az a sok előny mellett hátránnyal is jár. Számoljunk vele, hogy az éjszakai életből hazatérők, vagy a klubról klubra járó turisták nem halkan suttogva fognak elmenni az ablakunk alatt. A jobb szállodák tisztában vannak ezzel és hangszigetelt ablakokkal védekeznek a zajok ellen, de van, amin ez sem segít. A nagy forgalmú utcákon a tömegközlekedés okozhat zavart, ha csendesebb utcákra néző ablakokat szeretnénk, még a foglalás előtt nézzünk alaposan utána, mire számíthatunk. 

shutterstock_127975460.jpg

Horkolás

Nyaralni általában nem egyedül indulunk, így az éjszakákat is nagy eséllyel mások társaságában töltjük. A horkolásnak több oka lehet, de az eredménye ugyanaz: lehetetlen aludni mellette. Bezzeg aki horkol, az gyakran békésen alszik, miközben mi csak forgolódunk. Horkolás ellen több trükk bevethető: hogy a horkoló ne fekhessen a hátára, vannak speciális pizsamák, illetve beszerezhetünk neki egy lágyszájpad-előemelőt, ami szintén megakadályozza a horkolást. Ha viszont nincs semmi esély, marad a füldugó: a gyógyszertárban beszerezhető apróságok sokat segíthetnek egy zajos éjszakán. 

shutterstock_462255040.jpg

Bulik és fülcsengés

Ha a nyaralás alatt koncertre, diszkóba megyünk, vagy csak egy tengerparti zenés helyre vacsorázni, érdemes odafigyelni a hangfalak elhelyezkedésére. Ha asztalt foglalunk, kérjük a zenétől távolabb, diszkókba pedig ne álljunk a dj pult közelébe. A nagy hangerő hosszú távon fülzúgást eredményez, ami lehet hogy elmúlik reggelre, de ha érzékeny a fülünk és sokáig tartott a buli, elképzelhető hogy a nyaralásról hazatérve az első utunk a fülészetre vezet majd. Ha viszont mindenképp a hangfalak közelébe vágyunk, használjunk speciális füldugót, amivel védjük a hallásunkat, miközben a zenét ugyanúgy élvezhetjük, csak biztonságosan.

Ha a nyaralásról hazatérve nem múlik a fülcsengés, keressünk fel egy hallásközpontot, ahol kivizsgálják a hallásunkat és megoldást kínálnak a problémánkra.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr914885968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása