HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Annak, akinek a hallás természetes, aki ismeri az édesanyja hangját, a zenét, az őt körülvevő zajokat, a madarak csicsergését, nagyon nehéz elképzelni hogy milyen lehet a hallásunk nélkül élni. 

lesohallas_cimlapkep.jpg

A következő videókban olyan emberek - felnőttek és gyerekek - életének meghatározó pillanatát láthatjuk, akik valamilyen betegség, vagy velük született szervi probléma miatt csak implantátum segítségével tudják megismerni a hallás örömét.

Lachlant születésekor derült ki, hogy mindkét fülére mérsékelten súlyos halláskárosodással született. Élete első hallókészülékét 7 hetes korában kapta. Egy ekkora gyereknek még nem lehet megmagyarázni, hogy szükség van rá, nem is viselte jól a behelyezését, de amikor a helyére kerül, azonnal látszik, hogy olyat érez, amit még soha.  A boldogság, az öröm süt az arcáról, látva, ahogy a szülei hangját hallva elmosolyodik, nagyon megható pillanat. A kisfiú ma már kétéves, és a hallókészüléknek köszönhetően ugyanúgy éli az életét, mint bármelyik kortársa. 

 

A 29 éves Sarah siketen született. A 27 millió megtekintésnél járó videó azt a pillanatot örökítette meg, amikor először hallott a beültetett implantátummal. Az idáig vezető útról és az életéről blogot is vezető lány kalandjait itt olvashatja.  

 

Jenri Rivera hallássérültként született Guatemalában. A nehéz körülmények között, de szerető családban nevelkedő kisfiút egy non-profit csoport, a Ray of Hope Medical Missions karolta fel. Az ő segítségükkel jutott el 7 évesen Amerikába, az Indiana állambeli Fort Wayne-be, hogy ott segítsenek rajta. A műtétet Amerikában végezték, az implantátum beültetése után a kisfiú életében először Skype-on keresztül hallotta édesanyja hangját, ami nagyon megható pillanat volt, nem csak a család, de az orvosok és az alapítvány munkatársai számára is. 

 

Az őszinte döbbenet látszik a kisfiú arcán, aki születése óta először hall egy fontos hangot. Grayson háromévesen kapta meg a kísérleti cochleáris implantátumot, aminek segítségével olyat tapasztalt, amit addig sosem: az édesapja hangját.  

 

Cooper kitörő öröme mindent elmond arról, hogy micsoda boldogság hallani a hangokat, amik körülvesznek minket. A kétéves gyermek az orvosa és édesanyja mellett tapasztalja meg a hallás örömét: a videón látszik, hogy mit érez, ahogy életében először meghallja az anyukája hangját.

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr8314278677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása