HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Közeleg az ünnep. Van belőlük néhány, de az igazi, a nagybetűs mégis a Karácsony, család, szeretet, összetartozás, hit, ajándékok, sok-sok süti és a díszített fa. Sokfélék vagyunk, más-más dolgokban hiszünk. Más hagyományokban, babonákban, diétában, technikában. Apropó! Tudták, hogy a hallókészülékben nem kell hinni? Csak ki kell próbálni! A változás azonnal érezhető. Ennyire egyszerű. Hmm... de miért nem siet akkor mindenki hallókészüléket vásárolni, ha érzi, hogy baj, probléma van?

holding hand.jpg
"Az én felelősségem, hogy figyeljek rá"

Elárulom. A bátorság hiánya, mert hiszen akkor be kell ismernem „hivatalosan” is fel kell vállalnom a problémám. A család előtt is, akik sokszor már jelzik, hogy valami nincs rendben. A család sokat tud segíteni, főleg ha idősebb családtagról van szó. Ők már tartanak az új technikától pl. digitális, több csatornás, stb. Te jó ég! Mik ezek? Hogyan fogom megtanulni a használatát? Egyedül is menni fog ez nekem? Mi hallásspecialisták azért vagyunk, hogy ezekre kérdésekre mind-mind válaszoljunk, a hallókészülék használatát megmutassuk, begyakoroltassuk.

Megfigyeltem, hogy az ünnep közeledtével több a kísérő a szülők, nagyszülők mellett, támogatnak, bátorítanak ők is. Szerintem ez jó, ez kell. Hogy az is, ha bármilyen panaszunk van, a megfelelő szakemberhez forduljunk.

látásvizsgálat.jpgÚgy tűnik, én szemüveges leszek, romlik a látásom, de biztosan tudom, hogy nem rohanok el valami bevásárlóközpontba és veszek magamtól valami szemüveget, amit úgy tippelek, hogy jó lesz, hanem felkeresek egy szemészt. (Ha jól belegondolok, már kb. 1 hónapja tervezem, nahát, én sem vagyok különb másnál…, de most hogy írtam róla már nincs mese, mennem kell!). Édesanyám már nem feltétlenül így gondolkodik, ezért úgy érzem az én felelősségem, hogy figyeljek rá.

Biztosan mindenkinek a családjában van valaki, akinek szüksége van figyelemre, biztatásra, hogy megtegye az első lépést.

Törődjünk egymással, hiszen nincs szebb ajándék annál, ha megajándékozzuk a másikat figyelmünkkel!

 

>> Kapcsolódó cikkek:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr835686151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása