HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Utazás előtt a fürdőruha és a napolaj mellett jó esetben egy alapvető szereket tartalmazó úti patika is kerül a bőröndünkbe. A nyaralást tervezve átgondoljuk, hogy milyen egészségügyi problémákra kell felkészülnünk, így a megfázásra, lázra, gyomorrontásra való szerek a leggyakoribb útitársaink. Ha viszont érzékeny a fülünk a huzatra, vagy hallókészülékünk van, nem árt speciális figyelmet szentelnünk erre a területre. Ha a fülünk döntene, a következőket biztosan magával vinné a nyaralásra. 

shutterstock_594935243.jpg

Füldugók

Egy egész nyaralást tönkre tud tenni egy zajos szomszéd, aki más bioritmusban kel és fekszik, esetleg olaszosan kommunikál, vagy szereti a hangos zenét. Az éjszakai nyugalom, vagy az ebéd utáni szieszta idejére érdemes egy speciális, jó minőségű füldugót beszerezni, amivel sokkal jobb lesz a pihenés, így a nyaralásunk is. 

Ha hajlamosak vagyunk a fülfertőzésre, vagy csak nem akarunk kockáztatni, a vízben használjunk úszáshoz tervezett füldugót. Ezek a kényelmes, egyszerű eszközök megvédik a hallójáratot a víztől, így elkerülhető a szennyeződések vagy kórokozók által előidézett fülfájás, amelynek nincs semmi keresnivalója egy nyaraláson. 

shutterstock_1177530148.jpg

Hallókészülék

Lehet, hogy triviális, de ha hallókészülékünk van, legyen rajta a legfontosabb holmik listáján, és indulás előtt ellenőrizzük, hogy a készülék és a kiegészítői mind a helyükön vannak. Azaz a fülünkben és a táskánkban. Aki hallókészülékkel él, nélküle már nem érzi olyan komfortosan és kiegyensúlyozottan magát, a beszélgetések, a koncertek mind-mind nehezebben élvezhetők lesznek, ha otthon marad a "társ".

Pót elem

Mindegy, hogy egy hosszú hétvége, vagy két hét. A hallókészülék mellett legyen ott egy adagnyi pótelem is, mert lehet hogy rosszul emlékszünk a legutóbbi cserére, vagy csak egyszerűen sokat fogjuk használni, és sokat merül majd. Nem mindenhol találunk a típusnak megfelelő, jó minőségű elemet, inkább szerezzünk belőle néhányat egy hallásközpontban. 

shutterstock_663949591.jpg

Napkrém

A fül az egyik leggyakrabban kihagyott terület, ha napvédelemről van szó. A szemhéjunk, az ajkunk is keveset kap a napkrémből, de a fülkagylót csak ritkán jut eszünkbe bekenni, és ez sajnos a rosszindulatú bőrbetegségek statisztikáján meg is látszik. Vigyázzunk rá, az arcunkra kenhető termékkel mindig kenjünk be alaposan, és ha víz éri, újra kenjük be magunkat. 

Melegítő párna

Letekert ablak, klíma, egy kis pangó víz és máris kész a fülgyulladás. A megfelelő gyógyszerek mellett  enyhülést nyújthat egy kis meleg. A gyógyszertárakban kapható zselés párnát ráadásul hideg és meleg borogatásként is használhatjuk, így a hasfájástól a rándulásig minden esetben jó szolgálatot tehet majd.

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr3914883066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása