HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A gyerekeknek készült ismeretterjesztő anyagok vagy kicsiknek szólnak és nem tudunk meg sokat belőlük, vagy túl bonyolultak, ezért a nagyobbak is gyorsan megunják őket. A ritka kivételek egyike francia “l était une fois... la Vie”, az “Egyszer volt… az élet” rajzfilmsorozat, amit a még beszélni is alig tudó gyerek is szájtátva néz, ahogy a nagytesó, a szülők, de még a nagyszülők is.

egyszervolt1.jpg

Ha egy családba beköltözik az Egyszer volt… az élet, onnantól minden könnyűvé válik: a sejtek katonák lesznek, a kórokozók rosszfiúk, az agyunk pedig egy irányítóközpont. Ennek segítségével pedig bármikor bármit szórakoztatóan elmagyarázhatunk a gyerekeknek, vagy egyszerűen kikeressük a megfelelő epizódot. 

A baktériumok, mint rosszfiúk

Az emberi testről készült rajzfilmsorozat az Egyszer volt…-sorozatok 3. szériája (a legelső az emberiség történetéről, a második a világűr felfedezéséről szólt), ami részletesen bemutatja az emberi test felépítését és működését 26 részben. Az animációs játékfilm alkotója, írója és rendezője Albert Barillé, a legendás zenét Michel Legrand szerezte. 

Az első két szériában megismert főszereplők itt is megjelennek: a gyerekek, akikkel a kalandok történnek, a szüleik, az ősz szakállú mester, a rendőrök, a jóságos segítők.  A jó karakterek ebben az esetben a testi működésekben részt vevő sejtek, például a vörösvértestek vagy a fehérvérsejtek, míg a negatív szereplőket vírusok és baktériumok testesítik meg. 

A sorozat minden részében más és más szerv vagy szervrendszert mutat be, például a szívet vagy az immunrendszert. Az 12. rész pedig kedvencünk pedig a fül működéséről és a hallásról szól.  

Miért fontos az orrfújás?

Ebben az epizódban megismerkedhetünk a hanghullámokkal, a decibel fogalmával, a fül működésével, a nagy sürgés-forgással, ami a fülben található sejtek belsejében zajlik. Egy fülfertőzést is legyőznek a test őrei, de megtudhatjuk azt is, miért fáj a fülünk a túl erős hangok hatására. 

Érdemes végignézi, mert ilyen szórakoztató, ötletes és kedves film még nem készült a hallásról, az biztos.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr8714319827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása