HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A képregények szuperhősei valamiben mindig nagyon jók. Vagy különleges, emberfeletti képességeiknek, vagy valami kiemelkedő tulajdonságuknak köszönhetően többek és jobbak, mint mi, egyszerű földi halandók. Ám van egy hős, akit a hallásvesztés tett kiemelkedővé - és ezzel a Marvel egy kisfiút nagyon boldoggá. 

the-blue-ear-_foxnews-anything-blue.jpeg

Implantátum és depresszió

Anthony Smith, a négyéves képregényrajongó kisfiú Amerikában, New Hampshire-ben él és egy kromoszóma-rendellenesség miatt a jobb fülére teljesen siketen, a bal fülére pedig erős hallásvesztéssel született. 

A kisfiú hallását egy implantátum segítségével javítani tudták, ám a fiú az eszköz hordását nagyon nehezen viselte. Egy idő után depressziós lett és nem volt hajlandó közösségbe sem menni, mivel nagyon szégyellte a készülékét. 

Egy reggel úgy döntött, hogy nem viseli többé a kék kütyüt, hiszen “a szuperhősök nem viselnek kék füleket" - mondta. Innen jött édesanyja ötlete, hogy írjon a Marvel Comics képregény kiadónak, hátha tudnak segíteni a kisfiún. 

A kék hallókészülék

Arra, ami ezután következett, ő sem számított. A kiadó egyik szerkesztője, Nelson Ribeiro létrehozta a Blue Ear, azaz a kék hallókészülékkel halló szuperhős karakterét és elküldte a családnak. Késõbb Manny Mederos dolgozta ki a Blue Ear vázlatát és rajzolta meg a bajbajutottak hangját hallókészülékkel meghalló szuperhős képregényeit. 

Blue Ear azóta a hallásvesztéssel élő és siket gyerekek kedvenc szuperhősévé vált, a Marvel pedig emberségből ötösre vizsgázott.

Kép: anything-blue.com

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr7814303461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása