HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Miután megkaptuk a hallókészülékünket, megkezdődik a próbahordás ideje. Akár ez az első készülékünk, akár egy új modellt kaptunk, az összeszokáshoz időre van szükségünk. Ebben segít a próbahordás ideje alatt vezetett hallásnapló. 

shutterstock_1175286511_1.jpg

A próbahordási időszak alatt fontos, hogy különböző helyszíneken, változatos hangkörnyezetekben próbálgassuk a hallókészülékünket, hogy kiderüljön, milyen finomhangolásra van még szükség ahhoz, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk belőle. Az audiológusok ilyenkor azt tanácsolják, hogy készítsünk jegyzeteket a tapasztalatokról, de az Amplifon szalonokban ehhez segítséget is kapunk egy szép hallásnapló formájában. 

Egy új világba lépünk

“Bármilyen furcsán hangzik, a hallást is el lehet felejteni” - áll a hallásnapló elején, és ez így is van. Minél régebb óta áll fenn egy halláscsökkenés, annál nehezebb lesz az agyunknak újra felvenni a ritmust és emlékezni arra, hogyan hangzottak régen a különböző zajok, hangok és dallamok. A hallókészülékkel viszont hirtelen minden hangosabb lesz és sokban különböznek attól, mint amit megszoktunk a tompa, hallásvesztett időszakunkban. 

Sok gyakorlásra, türelemre  és időre lesz szükségünk, hogy igazán összeszokjunk a készülékünkkel, ezért érdemes lépésről lépésre végighaladni a napló segítségével a hallástréningen. 

kepernyofelvetel_332.png

Hogy ne érjen meglepetés

A napló elejét kitölthetjük az adatainkkal, ez segít nekünk és az audiológusnak is abban, hogy pontosan tudjuk, mikor kaptuk a készüléket, mikor kezdtük el a hordást és mikor kell visszamennünk egy következő kontrollra. 

Ezután az általános tapasztalatok leírása következik, amit érdemes előre átolvasni, már a tréning megkezdése előtt, így nem érhet meglepetés. Teljesen normális, ha kezdetben visszhangosnak érezzük a készüléket, vagy fáradtabbnak érezzük magunkat az első napokban, több tünetre és szokatlan jelenségre magyarázat lesz a hallókészülékünk.

Ezután megkezdődik a program, amit a három legfontosabb tanáccsal indíthatunk el a legjobban: 

  1. Használja hallókészülékét minden nap,  és jegyezze fel a viselés időtartamát.
  2. Első naptól mindig ugyanahhoz a tevékenységhez kapcsolva (például mosakodás után) kezdje el a hallókészülék használatát.
  3. Fokozatosan használja egyre többet a készüléket. Vonja  be környezetét is, hogy segíteni tudjanak.

Lépésről lépésre

A következőkben napról napra növeljük a hallókészülék hordásának idejét, egészen a napi 30-40 perctől kezdve az egész napos használatig. Kezdetben csak az otthoni viselet javasolt, majd baráti összejövetelre is érdemes magunkkal vinni, kipróbáljuk vele a telefonálást, meghallgatjuk a természet hangjait, míg végül eljutunk a legzajosabb környezetig, az utcáig. 

kepernyofelvetel_334.png

A napi készülékviselésről jegyzeteket is készíthetünk, illetve a kérdéseknek is van hely, amiket érdemes azonnal feljegyezni. 

A napló végében segítséget kapunk a hibaelhárításhoz is és néhány jó tanácsot olvashatunk, amik segítségével még zökkenőmentesebb lehet a hallókészülék használata.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr914289635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása