HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A minap furcsa dolgot tettem. Végignéztem egy teljes reklámblokkot a tévében. Aki már tett ilyen szörnyűséget, az tudja, hogy nem kis kihívásról van szó. Tanulságos volt, az biztos. Megállapítottam, hogy az öngyógyítás korát éljük. A fejfájástól a bélpuffadáson keresztül a körömgombáig mindenre találunk megoldást magunknak. Ezen kicsit elgondolkodtam. Tényleg ennyire egyszerű?

fából vaskarika.jpg

Fából vaskarika (Fotó: naplo.org)

Én ezt azért nem hiszem. Be merem ismerni, hogy én ennyi mindenhez nem értek. Aztán megláttam „kedvenc” reklámomat is, a halláserősítőt. Szerintem senkinek sem kell bemutatnom. Sokszor kérdezik az ügyfeleim, hogy miért adjanak ki több pénzt egy hallókészülékért, ahelyett, hogy rendelnének egy ilyen „kütyüt”. Nem egyforma ez Timike? - kérdezik. Neeeem!- felelem, mert ehhez viszont értek.

A halláserősítő és hallókészülék közötti hasonlóság kimerül abban, hogy a fülre kell akasztani, és elemmel működik. Ugye senki nem gondolta, hogy bárkinek bármilyen halláscsökkenésére jó?! Akkor nagyon egyszerű lenne a munkám…

Ha figyelmesen meghallgatják a halláserősítőről szóló reklámot (én megtettem), nagyon helyesen úgy szerepel, hogy erősítheti, segítheti, ezzel szemben egy hallókészülék erősíti, és segíti a beszédértést. Apróság, mégis óriási különbség. A hallókészüléküknek még a kipróbálását is különféle vizsgálatok előzik meg, teljesen egyénre szabott. Bocsánat a hasonlatért, de ez ebből a szempontból ugyanolyan, mint a műfogsor (ott is mintát kell venni, egyénre szabott, nem kölcsönadható).

A hallókészülék egy apró, de minőségi változás az ember életében. Aki nem hiszi, az járjon utána… Jelentkezzen egy hallásvizsgálatra, és győződjön meg róla, megéri.

Végezetül, azoknak, akik megtiszteltek előző írásom olvasásával mesélem el, hogy bátor voltam, és elmentem szemészeti vizsgálatra. Szemüveges lettem. Olyan jó volt élesen látni újra, hogy gyorsan el is készíttettem a szemüvegemet. Az én életemben is történt egy apró, de minőségi változás.

Változik minden. Ez néha furcsa, néha jó, néha rossz de sokszor csak a hozzáállásunkon múlik melyiket választjuk.

 

>> Kapcsolódó cikkek:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr185761497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása