HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Sorozatunkban olyan hallókészülékeket, illetve kiegészítőket mutatok be, melyeket egyáltalán nem arra találtak ki, hogy takargassák őket. Jelenleg az a tudat él az emberek fejében, hogy a hallókészülék „ciki”, és rejtegetni kell. Hiszek abban, hogy ezen a szemellenzős hozzáálláson lehet, és kell is változtatni! A bemutatott darabok nagy része még Magyarországon nem hozzáférhető, de ha felébred az igény, a forgalmazók biztosan alkalmazkodni fognak hozzá! Előző cikkemben egy gyönyörű kiegészítőt mutattam be, most egy különleges hallókészülékkel készültem.

El_1.jpg

Ha egyszer valaki megismerte, hogy milyen érzés újra hallani, biztosan nem szeretne többet megválni a hangok világától. Ehhez persze el kell fogadni, hogy a hallókészülék életünk természetes részévé válik. A legtöbben megpróbálják álcázni egy jól megválasztott frizurával, vagy olyan típust választanak, mely a lehető legkevésbé észrevehető a külvilág számára. Talán azok, akiknek már fiatalon kell szembenézni a hallásproblémával, sokan bátrabban választanak színesebb darabokat. Véleményem szerint ez a szépséges készülék mindenkinek tetszeni fog.

Ryan Kirkpatrick valószínű sokak álmát alkotta meg: egy olyan hallókészüléket tervezett, amely öltözetünk igazi ékszereként tündökölhet. Kimondottan alkalmi darabnak tartom, de természetesen nem kizárt, hogy valaki nap mint nap viselje. Három részből áll a készlet: magából a hallókészülékből, két gyűrűből, és egy dobozkából. Hogy mire való a dobozka? Később ezt is elárulom!

El_2.jpgA diszkréten megbújó egyre kisebb és kisebb hallókészülékek gyártóit komoly kihívás elé állítja a technika: hogyan lehet a lehető legtökéletesebb hallásélményt egyre kisebb alkatrészekkel úgy megoldani, hogy a diszkréció ne menjen a hallásélmény rovására? Az „El” (a tervező így nevezte el művét) megalkotása közben Kirkpatrick nem került szembe ezekkel a problémákkal, ugyanis a készülék elég nagy ahhoz, hogy a legkorszerűbb technológia is „elférjen benne”. Ezen felül a mikrofon és a hangszóró közötti 20 mm-es távolság elegendően nagy ahhoz, hogy elkerüljük a sípolást (ugyanis ha a mikrofon és hangszóró közötti távolság túl kicsi, sípolást okozhat), ráadásul a mikrofont is úgy helyezték el, hogy a fülkagyló betölthesse eredeti funkcióját, és ezáltal is a legtökéletesebb hallásélményt biztosítsák.

El_3.jpgÉs, hogy mire jók a gyűrűk? Egyszerűen tökéletesen passzolnak a készülékekhez! De nem csupán esztétikai élményt nyújtanak, hiszen a gyűrűk belsejében láthatatlanul megbúvó rádióvevő segítségével állítható a hallókészülék hangereje. A gyűrűk egyelőre ezüst bevonatot kaptak, de későbbiekben biztosan lesz majd arany és platina változat is. És külön kérésre talán 1-2 gyémánttal is feldíszítik.

El_4.jpg

Nem beszéltem még a kis „ékszeres dobozról”, mely nem csupán a hallókészülék elegáns tárolását szolgálja. A készülék ugyanis nem elemmel, hanem akkumulátorral működik. Az akkumulátor töltéséhez pedig ezt helyes kis dobozkát lehet használni!

Azt gondolom, mindannyian egyetértünk azzal, hogy ezt a darabot valóban arra találták ki, hogy büszkén viseljék!

 

>> Kapcsolódó cikkek:

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr705641935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása