HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A hallásproblémánk felismerése és a hallásvizsgálat után egy új hallókészülék boldog tulajdonosai lettünk. Ám azt követően, hogy hazavittük, még vár ránk néhány feladat és az audiológustól sem vettünk örökre búcsút. Sőt, vele érdemes rendszeresen találkozunk a hallókészülékünk megfelelő működése és a hallásunk érdekében is.

shutterstock_1022202271.jpg 

Miután hazavittük a hallókészülékünket, megkezdődik a próbaidőszak. A hallásvizsgálaton megbeszéltek szerint fokozatosan kell a hallásunkat a készülékhez szoktatni, illetve meg kell ismernünk a készülék működését is. Érdemes naplózni, jegyzetelni a tapasztalatainkat, hogy amikor a próbahordás után az első kontrollvizsgálatra visszamegyünk, meg tudjuk beszélni az audiológussal a benyomásainkat, ami alapján a készülék finomhangolása megtörténhet. 

Ezek után, ha mindent pontosan sikerült beállítani és nem érezzük úgy, hogy bizonyos helyzetekben túl halk, túl hangos, esetleg visszhangos a hallókészülék, megkezdődhet gondtalan életünk a hallókészülékkel, ami segít abban, hogy újra halljuk a hangokat és napjaink teljes értékűen teljenek. A rendszeres karbantartás, a megfelelő kezelés és az elemcsere mellett azonban érdemes még egy dologra odafigyelnünk, mégpedig az évenkénti kontrollvizsgálatokra. 

Érdeklődjünk az újdonságokról

Mivel a hallókészülékek folyamatos technológiai újításokon esnek át, érdemes időről időre érdeklődni, hiszen előfordulhat, hogy az audiológus egy újabb, korszerűbb megoldást, például a meglévőnél modernebb, okos hallókészüléket tud kínálni a problémánkra. A kontrollvizsgálaton a kiegészítőkről is kérhetünk információt, hiszen a tapasztalataink alapján előfordulhat, hogy egy televízióhoz használható fülhallgató, vagy egy szárító készülék sokkal kényelmesebbé teheti a mindennapjainkat. 

shutterstock_1175286511.jpg

A hallás változása

Hallásunk ugyanis az idők során változik, azaz fokozatosan romolhat. Ez korosztálytól függetlenül bekövetkezhet, de az időskori halláscsökkenésnél különösen igaz, hogy az egyszer beállított hallókészülék nem fogja évekig ugyanazzal a beállítással ugyanahhoz a hallásélményhez segíteni a viselőjét. Ahhoz, hogy folyamatos és megfelelő segítséget jelentsen a mindennapok során, elengedhetetlen, hogy azt időről időre hallásának aktuális állapotához igazítsák, és megfelelően karbantartsák. 

Kérjünk időpontot évente!

Ne feledkezzünk meg az évente esedékes kontrollvizsgálatról, írjuk be a naptárunkba, vagy kérjük meg hozzátartozónkat, hogy emlékeztessen rá.   

A kontrollvizsgálatra ugyanúgy, mint az első hallásvizsgálatunkra, személyre szóló időpontot kérhetünk, amikor az audiológus, illetve szükség esetén a fül-orr-gégész csak velünk foglalkozik. Ekkor a szakemberek újramérik a hallásunkat, valamint megtisztítják és az új értékek alapján beállítják a hallókészülékünket.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr3914262803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása