HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

A legújabb generációs hallókészülékek óriási előnye, hogy bizonyos beállítások kezeléséhez nem kell felkeresnünk a hallásközpontot: mintha a zsebünkben hordanánk az audiológusunkat. Ugyan a pontosabb beállításokat csak szakember végezheti el, de a telefonunkra letöltött alkalmazással mi magunk is kezelhetjük a készülékünk személyre szabott beállításait. De ne ijedjünk meg a lehetőségtől, hiszen ezek az appok nem bonyolultak, használatuk egyszerű, viszont ahhoz, hogy a hallókészülékünk maximális kihasználását biztosítani tudjuk, érdemes a telefonunkra letölteni őket. A különböző hallókészülékek saját alkalmazásokat használnak, most ezeket mutatjuk be.

resound1.png

ReSound Smart 3D app

A ReSound Smart 3D applikáció a ReSound LiNX 3D és ReSound ENZO 3D hallókészülékekkel kompatibilis, és iPhone, iPad vagy iPod touch készülékkel, kompatibilis Apple Watch eszközzel, vagy támogatott androidos készülékkel kell rendelkeznünk a használatához. (A technikai feltételek részletei itt és itt találja.) 

Az applikációt a telefonunkra letöltve egy áttekinthető, felhasználóbarát felületen módosíthatjuk a hallókészülékünk programjait, beállításokon változtathatunk, amiket aztán elmenthetünk későbbre a kedvencek közé, hogy azok mindig kéznél legyenek. 

kepernyofelvetel_292.png

Ha változtatnánk a hallókészülék hangerején, esetleg el is némítanánk azt, az app segítségével az érintőképernyőn egy mozdulattal, könnyen megtehetjük. A beszédfókusz funkciónak köszönhetően zajos környezetben is jobban érthetővé válik a beszéd, szeles környezetben pedig hangkiegyenlítő funkció segít abban, hogy jobban halljuk a számunkra fontosabb hangokat. A különböző környezethez másképp programozott készüléket egyszerűen tudjuk elérni a telefonon keresztül, és ha változtatnánk az aktuális beállításokon, könnyedén megtehetjük.

Igényeinknek megfelelően állíthatunk külön a magas, közepes és mély hangokon is, de nagy segítséget nyújt abban is, ha esetleg elveszítjük a hallókészülékünket, vagy hirtelen nem tudjuk, hova is raktuk: az alkalmazás jelzi, hol érdemes keresnünk. 

Widex Beyond app

A Widex Beyond készülékekhez készült applikáció iPhone-on, iPad-en és iPod-on, illetve Apple Watch-on, valamint támogatott Andoridos eszközökön is alkalmazható. (A technikai feltételek részletei itt és itt találja.) 

A Widex hallókészülékhez készült app felülete személyre szabható: felhasználóként feltölthetjük a saját képünket, az igényeinkhez igazíthatjuk a hangokat és személyre  személyre szabott programokat menthetünk el. 

kepernyofelvetel_289.png

Praktikus, hogy ha túl hangos környezetbe kerülünk (forgalom, építkezés) és szívesen csökkentenénk a hangerőn, elég a telefonunkat elővennünk és diszkréten, azonnal finomíthatunk a beállításokon. Fókuszt válthatunk, ha inkább a beszédet, vagy egy zenét hallanánk, a kedvenc beállításainkat pedig külön elmenthetjük és egy mozdulattal elérhetővé tehetjük. 

Sőt, az app már érintés nélkül is segít nekünk! Ha a különböző helyekhez igazított beállításainkat elmentjük, a telefonunk érzékeli, ha ezekre a helyekre érkezünk és anélkül vált a megfelelő programra, hogy elővettük volna. 

Ez az app is segít, ha frissítés érkezik hozzá és megkeresi nekünk az elhagyott hallókészüléket is.

Phonak Remote app

A Phonak alkalmazása az új Audéo B-Direct hallókészülékkel kompatibilis és használatához az Apple iOS vagy Android operációs rendszer legfrissebb verziójához és az ezekhez alkalmas okostelefonra van szükségünk. (A technikai feltételek részleteit itt és itt találja.) 

Az app telepítésétől nem kell félni: egy könnyen kezelhető párosításvarázsló segít az alkalmazást csatlakoztatni a hallókészülékhez, ezután pedig végignézhetünk egy bemutató módot, ami segít az első lépések során. 

kepernyofelvetel_290.png

Ez az app a többihez hasonlóan olyan, mint egy intelligens távirányító: ha letöltjük a telefonunkra, mindent elérünk rajta keresztül, amivel a hallókészülékünk használatát még kényelmesebbé tehetjük. 

Egyszerűen kiválaszthatjuk a hallókészülék programjait, szabályozhatjuk a hangerőt, ráadásul lehetővé teszi a bal és jobb oldali hallókészülékek hangerejének külön szabályozását. 

Láthatjuk, hogy ezek az appok óriási segítséget nyújtanak abban, hogy a modern hallókészülékünk minden funkcióját ki tudjuk használni, ezért ne féljünk a használatuktól, úgy fejlesztették ki őket, hogy egyszerűen kezelhetőek és átláthatóak legyenek. A telepítésükkel, használatukkal kapcsolatban pedig nyugodtan forduljunk a hallásközpontunkhoz, ahol az Amplifon munkatársai szakszerű segítséget tudnak nyújtani.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr4414165439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása