HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Magyarországon a lakosság több mint tíz százaléka él valamilyen hallásproblémával, és a világszintű tendencia szerint ez az arány csak nőni fog. Ezzel párhuzamosan az utóbbi tíz-tizenöt évben hatalmasat fejlődött az orvostudomány eszköztára. A megoldások skálája jóval szélesebb, mint gondolnánk.

Anamnézis.jpg

A laikusok, sőt nagyon gyakran az orvos szakma egy része is úgy gondolja, a hallásproblémák döntő többségére kizárólag a hallókészülékek jelenthetnek “gyógymódot”.

- Tíz-húsz évvel ezelőtt valóban ez volt a helyzet, ám mostanra az orvostudomány fül-orr-gégészeti területen elért fejlődésének köszönhetően a hallókészülék az egyik, de nem az egyetlen lehetőség – számol be a tényekről Prof. Dr. Gerlinger Imre, a pécsi Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója, implantáló professzora.

Mindennek azért van különösen nagy jelentősége, mert akadnak páciensek, akik önhibájukon kívül nem képesek hallókészüléket használni. Az ő esetükben jellemzően olyan súlyos problémáról van szó, amit hallókészülékkel már nem lehet orvosolni.

Ilyenkor jönnek szóba az innovatív megoldások, a különféle hallásjavító implantátumok.

- Az eszköz egyik részét – műtéti eljárás során – beültetjük a bőr alá, a koponyacsontba, míg a másik rész a fül külső részére kerül – ismerteti a részleteket a professzor.

Az implantátumok természetesen sokszorosába kerülnek a hagyományos hallókészülékeknek, 3-6 millió forint körül mozog az áruk. Ám többek között Prof. Dr. Gerlinger Imrének köszönhetően bizonyos esetekben lehetőség van OEP-finanszírozásra, vagyis teljesen díjmentesen beültetik a készüléket. Így akár a teljesen siket gyermekek is visszakaphatják a hallásukat.

Ám technikai fejlődés ide vagy oda, sok érintett nincs tisztában azzal, hogy ilyen műtétekre lehetőség nyílik Pécsen, éppen ezért november 22-én a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán ingyenes szűrőprogramot és tájékoztató napot tartanak az érdeklődőknek. Akik ellátogatnak a szombati rendezvényre, azok egyfelől részt vehetnek fül-orr-gégészeti vizsgálatokon, valamint megnézhetik, kézbe foghatják, sőt fel is próbálhatják a különféle implantátumokat.

A cikk a pecsma.hu oldalon jelent meg

Szerző: Haszon Zsófia

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr26883585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása