HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Veszélyes szakma ez a színészet. A 77 éves színész, rendező, filmproducer Robert Redford megsérült legújabb filmje forgatása közben. Sokan úgy gondolják, hogy az All is Lost című filmben élete legjobb alakítását nyújtotta. De vajon megérte? Mi történt, mi ez a titokzatos, láthatatlan sérülés?

Robert Redford all is lost.jpg
Minden odavan...

A filmben a Redford által alakított névtelen szereplő férfi magányosan hajózik az Indiai Óceánon, amikor hajója összeütközik egy tengeren hagyott konténerrel, és léket kap. Egyedül van a hajóban, nem számíthat senkire, ráadásul ki van szolgáltatva az áramlatoknak. Ha szerencséje van, akkor eljut egy olyan hajózási útvonalig, ahol valaki a segítségére siethet… Robert Redford aközben sérült meg, hogy eljátszotta az óceán közepén emberfeletti küzdelmet folytató ismeretlen férfi szerepét.

Robert Redford.jpgRedford  ragaszkodott hozzá, hogy ne dublőrök játszanak helyette. Mivel a film legnagyobb részét az ő alakítása teszi ki, jobbnak látta, ha minden jelentben ő maga szerepel. A hősködésnek meg is lett az eredménye pozitív és negatív értelemben is. Az alakítása fantasztikusan sikerült, azonban forgatások során a hallása nagymértékben károsodott. A folyamatos vízsugárnak köszönhetően rengeteg víz ment a fülébe, és elkapott egy fertőzést. Ennek az lett a következménye, hogy bal fülén 60%-ban sérült a hallása.

Arról még nincs hír, hogy maradandó-e a probléma, de ha Redford arra is kényszerül, hogy hallkészüléket viseljen, büszkén teheti. Hiszen egy átlagos 77 éves férfi esetében egyáltalán nem meglepő, hogy hallásproblémája van. Ám ő egyáltalán nem átlagos, hiszen hősies küzdelemben (legalábbis miközben kiválóan eljátszotta a küzdelmet :) ) veszítette el hallását.

 

 

>> Kapcsolódó cikkek:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr555629354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása