HTML

Leírás

Fül-orr-gégész és audiológus szakorvosok, pszichológusok, hallásspecialisták valamint a hallás-rehabilitáció területén dolgozó kommunikációs szakemberek vagyunk. A saját nevünkben, a saját nevünkkel blogolunk. Tesszük mindezt a szabadidőnkben, a téma iránti elkötelezettségből és annak szeretetéből. A blog életre hívásának elsődleges célja az volt, hogy biztos szakmai alapokon nyugvó információkat, hazai és külföldi érdekességeket osszunk meg első kézből, a hallásproblémák kezelésének világából.

box2.jpg

Írj nekünk!

iroda@amplifon.com

Ma 16:30-tól a HírTV GyógyHír magazinja hosszabban foglalkozikEurópa első Cochlear Baha 4 Attract műtétjével (csontba ágyazott hallókészülék). A stáb több alkalommal forgatott a Szegedi Fül-Orr-Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikán, és egy nagyon jó anyagot állított össze!

Kérjük, hogy osszátok meg az információt, hogy minél többen láthassák a műsort, minél több emberhez eljusson ennek a kiváló hallás-rehabilitációs lehetőségnek a híre!

Európában először a Szegedi Tudományegyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján került sor az első olyan, úgynevezett Cochlear Baha 4 Attract (bone anchored hearing aid – csontba ágyazott hallókészülék) műtétre, amely során a külső beszédprocesszor kapcsolódásához egy új, a bőrrel teljesen fedett mágneses dokkoló egységet használnak. A megoldás évente több száz betegnek segíthet a hagyományos eszközökkel eddig nem megfelelően korrigálható hallásvesztés típusok esetében, így egyes esetekben akár az egyoldali siketség problémáinak megoldásában is.

A korábbi sikeres Baha műtétek után újabb nagy elismerés a hazai fül-orr-gégész szakmának, hogy az úgynevezett kontroll országok közül – ide tartozik például Hollandia, Norvégia, Svájc, Németország, Belgium - elsőként Magyarországon, a Szegedi Fül-Orr-Gégészeti és Fej-nyaksebészeti Klinikán került sor az új technológiát alkalmazó műtétre. A beavatkozás fontosságát jelzi, hogy a kiváló szegedi orvoscsapat mellé Svédországból is érkezett asszisztencia.

„A mai műtét során alkalmazott új sebészeti technológia szervesen illeszkedik a modern, implantálható hallást segítő rendszerek sorába. A bőrön átnyúló rögzítő implantátum helyett egy, a bőrrel teljesen fedett mágneses dokkoló egységet építettünk be a páciens koponyacsontjába. Azt gondolom jogos elvárás, hogy a bionikus eszközök esztétikai megjelenése is kövesse a XXI. század elvárásait. Köszönhetően az OEP pozitív hozzáállásának, a hazai betegek ellátása a nyugat európai országok sorába hozza fel Magyarországot a Baha beavatkozás tekintetében” – mondta el a műtétet végző Dr. Rovó László professzor, tanszékvezető egyetemi tanár.

Az első páciens, egy 73 éves szegedi hölgy volt, aki egyoldali siketségben szenvedett. A hallásjavító eszköz beszédprocesszor részét a műtéti seb gyógyulását követő négy hét után kezdheti el használni a páciens. Az implantátum úgy oldja meg a féloldali siketség problémáját, hogy a koponyacsonton keresztül átvezeti a hangrezgéseket az ép oldalon megfelelően működő belső fülhöz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallasspecialista.blog.hu/api/trackback/id/tr285622987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása